FRANCOIS HOLLANDE INAUGUREAZĂ ASTĂZI FABRICA DE ELICOPTERE AIRBUS DE LA GHIMBAV Serge Durand, Airbus: "Primele elicoptere - în 2018, dacă va exista rapid o comandă semnificativă"

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii / 13 septembrie 2016

Serge Durand, Airbus: "Primele elicoptere - în 2018, dacă va exista rapid o comandă semnificativă"

Vizita lui Hollande are ca scop încercarea Airbus de a vinde României zece elicoptere H215

Surse: "H215 e cel mai fiabil aparat de zbor din lume"

Preşedintele francez Francois Hollande se va afla azi în vizită de stat în România, cu trei zile înaintea unui summit european post-Brexit la Bratislava menit a da un nou suflu Uniunii Europene, zguduită de decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar, comentează luni AFP.

În cursul după-amiezii de marţi, Hollande va inaugura fabrica Airbus Helicopters de la Braşov, de unde "primele elicoptere ar urma să iasă în 2018, cu condiţia să existe rapid o comandă semnificativă", a precizat pentru AFP Serge Durand, director general al acestei filiale a grupului aeronautic european Airbus.

"H215, aeronava care va fi produsă 100% la Braşov este cel mai fiabil aparat de zbor din lume (5 milioane de ore de zbor). Toate aeronavele H215 efectuează zboruri fără restricţii în lume. H215 nu a suferit niciodată nicio defecţiune tehnică care să conducă la un accident", susţin surse apropiate Airbus Helicopters.

Vizita lui Hollande are ca scop încercarea Airbus de a vinde României zece elicoptere H215, valoarea totală a contractului fiind de aproximativ 150 de milioane de euro. "H215 este alegerea potrivită pentru România. Reprezintă o investiţie pentru următorii 30 de ani. Din punct de vedere al utilizării, este mai economică decât orice competitor actual sau vechi. Disponibilitatea demonstrată este de peste 92%, în timp ce aeronavele vechi (cum ar fi Puma) au din ce în ce mai multe probleme legate de disponibilitate (deficit de piese de schimb, piese ieşite din uz, furnizori care au dispărut ...). Imaginaţi-vă impactul asupra imaginii României, dacă aeronavele Puma ONU au disponibilitate scăzută în misiunile umanitare", mai spun sursele citate.

O alternativă la acest contract ar fi modernizarea a 10 - 12 aparate de zbor Puma, contract care s-ar ridica la doar 68 de milioane de euro.

"Chiar dacă, pe termen scurt, costurile sunt mai mici, ai investi în vechea ta maşină pentru a o transforma într-una «nouă»? Există o limitare impusă de tehnologie atunci când vine vorba de a transforma ceva vechi în nou. În mai puţin de 10 ani, o aeronavă nouă H215 va fi mai rentabilă decât o aeronavă Puma modernizată. Şi acesta poate fi utilizat pentru încă 20 de ani cel puţin, în timp ce vechiul Puma îşi incheie ciclul de viaţă. Generaţiile noi de specialişti în aeronautică vor fi educaţi în noi tehnologii, competitive la nivel mondial", mai spun sursele noastre.

"Armata franceză utilizează aeronavele H215 zilnic în câmpul de luptă, în orice condiţii meteorologice şi, în special, în condiţii de nisip sau zăpadă (pilotul automat în 4 axe este o necesitate pentru aterizarea în condiţii de siguranţă în cazul unei furtuni de nisip sau de zăpadă). Finlanda a cumpărat recent 4 aeronave H215 şi sunt foarte mulţumiţi. Indonezia a amânat două livrări H215 din cauza unor probleme comerciale locale", mai spun sursele noastre.

România trebuie să dea un exemplu de diplomaţie economică: utilizarea aeronavelor H215 pentru misiuni ONU va genera vânzări mari în rândul ţărilor contributoare ale ONU, au mai arătat sursele. Potrivit acestora, acest lucru va genera comenzi mari în România pentru modelul H215 ceea ce va duce la creşterea capacităţii fabricii de la Brasov, mai multe locuri de muncă şi o creştere semnificativă a PIB-ului României pentru următorii 30 de ani.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Hai ca ne-o trag frantujii astia!!! Cel mai vulnerabil, prost si ghinionist model de elicopter va fi produs in Romania, numai cu conditia ca armata romana sa cumpere in mod semnificativ gunoiul. Superpuma este cunoscut ca modelul care dupa ce ii pica rotorul pica si el cu echipaj cu tot. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc in primavara lui 2016 in Norvegia, dupa alte picaje de acest gen in 2009,2012, 2013.

    In multe tari din EU, Australia Canada acest model are interdictie de ridicare de la sol. Si... na belea daca tot nu mai au ce face cu astfel de gunoaie francezii s-au gandit sa le vanda romanilor pe bani multi foarte multi. Nici in tari din lumea a treia acest model nu mai are trecere, dar la Romanica merge.

    In sinteza pilda acestei achizitii este; nu este destul sa faci o investie inutila si scumpa, mai trebuie sa produci si un produs prost, nefiabil, nevandabil si periculos. cu riscul de a-ti omori cetatenii la propriu si la figurat. 

    1. vrei sa-l scot de urechi pe domnul Treichl in Fata clasei sa repete, poate intelegi: ROMANII SUNT INVATATI CU BRUTALITATEA.Tu n-ai vazut cand erau mic Rambo? Nu statea el fumegand la sol si cum a venit rusu cela cu elicopter ca din Star Trek PAK, BUM si TROSC. Intelege ca nu e vorba de bani, e o stare de spirit. DRACULAS SPIRIT. Cu drag, UAI

      Acum cand s-a ajuns la o fabrica la Brasov spunem tot felul de lucruri care nu au nici o legatura cu evenimentul, Am putea concluziona ca presedintele Frantei vine in Romania pentru ca sa ne convinga sa cumparam helicoptere proaste. Daca ar fi asa atunci chiar suntem intr-o mare problema. Sa folosesti influenta politica la nivel inalt pentru un scop economic. Avem destule argumente ca sa spunem ca investitia este importanta....

    Ziarul Bursa trebuie sa ne explice urgent care din aceste articole prezinta realitatea.

    Autorul articolului de ieri,care vad ca nu indrazneste sa semneze in clar,spune ca toate helicolterele de acest tip au interdictie de zbor. Asa o fi ? 

    Suntem manipulati ?  

    1. Din FlightGlobal iulie 2016 spicuiri cu privire la renuntarea operatorilor de transport la contractele de achizitie elicoptere Super Puma:

      „Directorul executiv Tom Enders al Airbus Group, vorbind în timpul unei prezentări catre investitori in 13 iulie 2016, a dat detalii despre amploarea problemei, create in urma accidentului din Norvegia: în jur de 80% din flota Super Puma este "acum la pământ" (adica are interdictie de a se ridica dela sol), a spus el. 

      Eurocopter nu a dat nici un calendar cu privire la momentul in care flota Super Puma ar putea să se întoarcă la serviciu.”

      Intre specializarile mele, nu se numara si domeniul elicopterelor si nu cunosc pe nimeni care sa se priceapa si in care sa am incredere. Motiv pentru care am prezentat ambele opinii.

      Desigur si pe mine ma intereseaza care este realitatea, desigur exista o manipulare. 

      Subiectul este in desfasurare si il urmarim.

      1 April 2009 – A Bond Offshore Helicopters AS332L2 with 16 people on board crashed into the North Sea 13 miles (21 km) off Crimond on the Aberdeenshire coast; there were no survivors.[74] The AAIB's initial report found that the crash was caused by a "catastrophic failure" in the aircraft's main rotor gearbox epicyclic module.[75]

    The H225, a staple aircraft in North Sea oil and gas operations, has a history of technical problems. In 2012, two Super Puma choppers crashed due to problems associated with the craft's gearbox. Airbus said Monday the cause of Friday's crash does not appear to involve the gearbox issue, which had been corrected.

    The Super Puma H215, a different model, also has a troubled history. Twenty people were killed in the H215 in crashes in 2009 and 2013. The former was also blamed on the aircraft's gearbox. 

    1. in capul domnului Durand Romania estetara prostilor in care fiecare poate minti fara restrictii....nu stiam ca fenomenul mitoman Ponta se replica in Romania la toate nivelurile.

      TU esti un [fragment eliminat, conform regulamentului]. Vrei sa-ti trimit articole din reviste?

      Domnule Bestea, sint intr-o situatie delicata: imi este evident ca replica ta este umoristica, asa cum sint toate insultele aparente pe care le-ai proferat vreodata, urmarind, in realitate, sa subliniezi contrariul.

      Dar, dupa cum ai observat, articolele cu subiect bancar din ultima perioada de timp, au atras public nou si numeros, ale carui caracteristici nu le cunosc inca, care abuzeaza de libertatea de expresie asigurata de BURSA si minjeste sectiunea de comentarii cu insulte, la propriu, fara umor, ci in deplina ura si dispret. 

      In astfel de conditii, antifraza insultativa este usor de confundat cu insulta la propriu. 

      Prin urmare, te rog ca, pentru un timp, cit este necesar sa ajungem cu totii sa intelegem ca libertatea de expresie tine de civilizatie, sa-ti exprimi umorul intr-un mod mai putin extravagant (s-ar putea sa dureze, nu stiu sa estimez). 

      Iarta-ma, te rog!

      Multumesc! 

      trimita trimte articole despre Durand si despre cum el director de Romania spune altceva decat seful lui cel mare, Astfel, Tom Enders, CEO Airbus, spune ca, dupa accidentul din Norvegia Airbus a generat neincredere printre clienti , care a condus la rezilierea de comenzi, anularea de contracte de leasing, si care apoi a provocat " deranjul financiar", cu care se confrunta compania in momentul de fata..

      domnule Goldstein,

      in momentul in care ajungem la invective bineinteles ca am pierdut cauza pentru care luptam. De aceea argumentul tau Este pe deplin adevarat si anume ca doresc o evaluare a continutului eliminand forma. In alta ordine de idei imbecilul se doreste a fi cel care nu este in stare sa-si convinga auditoriul inzestrat cu putere decizionala. Adaugand calitatile unui nou aceste lipsuri Pot fi inlaturate. Am fost entuziasmat de replica domnului, pe care am dorit da o evidentiez, el facand o diferenta intre 215 si 225. Cat despre subiectul bancar si mai Ales opinia domnului Dumitrescu nu pot spune decat ca si-au batut joc de popor cu sloganul ca statul nu a ajutat sistemul financiar. Daca studia, nu , daca macar citea rapoartele BNR 2008 pana in 2015 ar fi observat care este diferenta intre ce plateste sau platea BNR la RMO si cat a incasat IWF pentru privilegiul acordat de a ne inlocui RMO.

      Domnul Hollande pe care il cunosc personal nu ar fi acceptat o astfel de declaratie a Cher Durand, putand lua lectii de la prietenul comentac caruia i-am spus asa cum singur m-as defini. Multumesc pentru prilejul de a citi un ziar de talie mondiala. 

      Insa nu Este acelasi pe Care il va fabrica la Brasov.H215 Este varianta low fost, a carui fiabilitate nu poate fi pusa in discutie. Actual exista Probleme la Airbus, Insa din cauza A400. Iti trimit un raport detaliat pe care l-am redactat in august.

    Trafic de influenta NU se numeste asta????

    Buna seara. Pentru cei ce vrem sa construim ceva va spun ca majoritatea meseriasilor din economie se apropie de 60 de ani, ma refer la rectificatori, frezori, sudori, lacatusi mecanici, strungari, frezori din industria prelucratoare , nu mai avem cizmari, instalatori si alte astfel de meserii. Peste max 10 -15 ani nu vom mai avea cu cine lucra. Va rog sa scrieti un articol despre asta.

    1. ca sa ne spuna domnul Isarescu ca statul nu a ajutat sistemul financiar. Daca un zidar primeste 8 euro net pe ora si ii ofer protectie sociala conform standardului german de ce ar dori sa lucreze pentru 2 euro in conditii mioritice?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb