NEPI se delistează de la Bursa din Londra

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie 2016

NEPI se delistează de la Bursa din Londra

Fondul sud african New Europe Property Investments Plc (NEPI) a anunţat că se delistează de pe piaţa AIM a London Stock Exchange, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, care precizează că fondul va rămâne listat pe BVB şi pe Bursa de Valori Johannesburg.

Compania anticipează ca tranzacţionarea acţiunilor NEPI pe piaţa AIM să înceteze la sfârşitul zilei lucrătoare din 7 octombrie 2016.

Consiliul de Administraţie NEPI consideră că delistarea de la londra este în interesul societăţii şi a tuturor acţionarilor săi: "Pentru a ajunge la această concluzie, Consiliul de Administraţie a luat în considerare o multitudine de factori cheie.

Acţiunile NEPI au fost admise la tranzacţionare pe piaţa AIM din data de 22 august 2007.

Acţiunile NEPI au fost iniţial înscrise la Bursa Alternativă a JSE pe data de 17 aprilie 2009 şi ulterior au fost transferate pe Bursa principală din JSE pe data de 4 august 2010.

Ulterior, acţiunile NEPI au fost listate pe BVB începând cu data de 20 iunie 2011, iar Societatea şi-a menţinut de atunci statutul de Societate multiplu listată.

Începând cu anul 2013, NEPI a finalizat o serie de majorări de capital prin intermediul proceselor de tip accelerated book build, în mare parte de la investitorii din Africa de Sud. În consecinţă, numărul acţiunilor NEPI înregistrate şi menţinute în Registrul din Africa de Sud a crescut la aproximativ 99% din capitalul social emis al societăţii, conform celor mai recente date dinaintea publicării acestui anunţ. Consiliul de Adminsitraţie nu are în vedere atragerea de capital suplimentar pe AIM.

În timp ce NEPI rămâne documentată în legătură cu interesele tuturor acţionarilor, motivaţia delistarii este dată de volumul scăzut al tranzacţionării acţiunilor NEPI pe piaţa AIM care s-a redus în mod considerabil.

Având în vedere cele de mai sus, Consiliul de Administraţie a revizuit atent costurile şi beneficiile de a menţine listarea Societăţii pe AIM şi a concluzionat că, atât costurile societăţii (incluzând resursele de adminstrare şi timpul alocat) cât şi cerinţele de reglementare în

materie asociate cu o astfel de listare sunt semnificativ mai mari comparativ cu beneficiile aduse. După o analiză atentă, Consiliul a ajuns la concluzia că este în interesul societăţii şi al scţionarilor ca întreg dacă admiterea tranzacţionării societăţii pe AIM este anulată".

Potrivit companiei, delistarea poate avea implicaţii fiscale pozitive sau negative pentru actionarii UK.

Conducerea fondului sud-african NEPI a anunţat o distribuţie intermediară de 18,68 eurocenţi pe acţiune pentru perioada de şase luni încheiate la 30 iunie 2016, oferind acţionarilor posibilitatea să aleagă fie să primească o restituire de capital prin intermediul emiterii unor noi acţiuni NEPI, fie un dividend în numerar, conform unui comunicat recent transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Numărul de acţiuni noi NEPI la care un acţionar are dreptul în ceea ce priveşte restituirea de capital va fi stabilit în funcţie de raportul dintre dividendul în numerar de 18,68 eurocenţi pe acţiune şi preţul de referinţă, respectiv un discount de până la 5% la media preţului ponderat cu valoarea tranzacţiilor pe cinci zile (mai puţin dividendul în numerar) al acţiunilor NEPI pe Johannesburg Stock Exchange (convertit în euro pentru acţiunile emise în România şi Marea Britanie), care va fi anunţat marţi, 13 septembrie 2016.

Restituirea de capital este implementată cu scopul de a oferi acţionarilor posibilitatea să îşi majoreze acţiunile deţinute în NEPI şi să se menţină o flexibilitate în ceea ce priveşte resursele de numerar ale companiei, conform raportului.

Fondul sud-african NEPI a raportat profit net de 67 milioane euro în primul semestru, faţă de un rezultat de 116 milioane euro în primele şase luni din 2015. Faţă de finele anului 2015, profitul atribuibil acţionarilor a scăzut cu 58%.

Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 42% la 93 milioane euro. Compania precizează că cifra de afaceri este cea de la categoria venituri din chirii şi alte venituri din exploatare. Datele sunt cele conform standardelor de raportare IFRS.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Londra e prea scump?

    Ciudata mutare iesi de la Londra stai pe Bucuresti.

    O companie care zbarnaie cat de bine ii merge. 

    1. urmeaza brexit. ai uitat?

      Nu am uitat dar ma asteptam sa se listeze la urmatorul pol financiar din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb