Senatul a votat Legea RCA

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Transporturi / 13 septembrie 2016

Senatul a votat Legea RCA

Actualizare 21:30 Mihai Fifor (PSD): "Prin votul de astăzi, social-democraţii şi-au ţinut promisiunea în faţa românilor"

Social-democraţii şi-au ţinut promisiunea în faţă românilor şi au elaborat şi votat o Lege care vine în sprijinul milioanelor de asiguraţi auto din România, a declarat Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senatul României.

"Încă din dată de 16 mai, Proiectul de Lege RCA a fost înaintat Senatului. Nu ne interesează ce va face mâine Guvernul Cioloş şi nici nu ne interesează faptul că are pe ordinea de zi o Ordonanţă de Urgenţă, exact pe aceeaşi temă. Pe noi ne preocupă doar să ne respectăm promisiunea în faţa oamenilor", a declarat senatorul social-democrat.

(G.F.)

-------

Actualizare 20:10

Legea RCA, a fost adoptată astăzi în plenul Senatului cu 74 de voturi "pentru", 8 abţineri şi 5 voturi "împotrivă", informează Digi 24.

Dacă intră în vigoare, actul normativ va elimina vârsta şoferului dintre criteriile în baza cărora se stabilesc preţurile poliţelor de asigurare. Va conta doar istoricul conducătorului auto. De asemenea, senatorii au stabilit că plata se va putea face în rate pe perioade mai mici de 6 luni.

Pentru ca proiectul adoptat de Senat să intre în vigoare trebuie să primească votul decizional în Camera Deputaţilor.

(G.F.)

--------

Transportatorii amână protestul de joi dacă va fi introdus un tarif de referinţă în proiectul de OUG

Protestul programat joi în Capitală va fi amânat dacă în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă referitor la asigurarea obligatorie de răspundere civilă va fi introdus un tarif de referinţă de către Guvern, împreună cu Consiliul Concurenţei, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii patronatelor din transporturi.

Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), a declarat: "Dacă această Ordonanţă de Urgenţă va avea cuprins tariful de referinţă cum îl vom discuta şi îl vom agrea cu domnii vicepremieri şi împreună cu Consiliul Concurenţei nu cred că va mai avea loc protestul. Nu vom renunţa la protest, îl vom amâna dacă mâine va apărea acest tarif de referinţă aşa cum l-am creionat şi l-am trimis şi la Guvern astăzi".

Acesta a precizat că, în Bucureşti, vor participa joi, la protest, în jur de 5.000 de vehicule.

Ştefănescu a mai spus: "Ne pregătim în continuare pentru protestul din data de 15 septembrie. Nu putem da niciun pas înapoi până nu vedem mâine Ordonanţa de Urgenţă. Suntem pregătiţi în peste 20 de oraşe din ţară unde am depus cereri de protest, inclusiv în Bucureşti. În Bucureşti ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern şi Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată ţara vor fi 100.000 de maşini".

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) a punctat faptul că mâine va avea loc o discuţie cu reprezentanţii Guvernului şi ai Consiliului Concurenţei.

Acesta a afirmat: "Am sperat că Ordonanţa de Urgenţă va cuprinde acest nou principiu şi această modificare, amendamente pe care le-am făcut legate de tariful de referinţă. Astăzi, la întâlnirea pe care am avut-o dimineaţă cu domnul vicepremier Dâncu şi cu domnul Borc, în urma discuţiilor s-a concluzionat că mâine la ora 8:00 să ne întâlnim la Guvern cu Consiliul Concurenţei pentru a discuta forma pe care trebuie să o ia în Ordonanţa de Urgenţă articolul privind tariful de referinţă. Totodată, punctul principal pe care l-am solicitat astăzi la care Guvernul nu are soluţie este legat de îngheţarea tarifelor la nivelul celor prezentate în raportul Milliman".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb