Klaus Iohannis semnează documente legate de apărare în Coreea de Sud

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 aprilie

Preşedintele şi-a început vizita în Coreea de Sud cu depunerea unei coroane de flori la Seoul National Cemetery, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Preşedintele şi-a început vizita în Coreea de Sud cu depunerea unei coroane de flori la Seoul National Cemetery, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

English Version

Preşedintele Klaus Iohannis se află, din nou, într-o vizită oficială în străinătate. Principalele teme care vor fi abordate la cel mai înalt nivel în Coreea de Sud privesc consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică în domeniul apărării, impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerţului şi a investiţiilor în domeniul energiei verzi şi nucleare. Preşedintele şi-a început vizita în Coreea de Sud cu depunerea unei coroane de flori la Seoul National Cemetery, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis. Klaus Iohannis a vizitat, ieri, Zona Demilitarizată, iar azi are programată primirea la preşedintele Yoon Suk-yeol, întrevederea cu premierul Han Duck-soo şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri, iar miercuri urmează să viziteze complexul de producţie Doosan Enerbility. Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte fac parte ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Cum avionul cu care se fac aceste vizite stârneşte vii discuţii în ţară, trebuie precizat ca şi în cazul altor vizite externe ale preşedintelui, site-ul specializat în ştiri din domeniul aviaţiei Boarding Pass a anunţat că este vorba de o aeronavă de tip Gulfstream G550 operată de Global Jet Luxemburg, care a decolat de la ...Sibiu. Avionul este acelaşi cu care preşedintele Iohannis a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar şi în "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal (noiembrie 2023). Conform Administraţiei Prezidenţiale, Coreea de Sud este prima ţară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relaţiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008.

Administraţia Prezidenţială a precizat legat de agenda vizitei: "Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum şi multitudinea domeniilor în care există potenţial şi interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de şef de stat din ultimii 16 ani". În acest context, va fi adoptată la cel mai înalt nivel "Declaraţia Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România - Republica Coreea", un document care va stabili direcţiile principale de cooperare vizate de ambele părţi pentru următorii 10 ani.

Consultările politice dintre cei doi şefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional şi global, precum şi impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerţului şi a investiţiilor în domeniul energiei verzi şi nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului şi gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătăţii, al educaţiei sau alte noi domenii. Va fi evidenţiată şi legătura specială pe care schimburile inter-umane şi culturale, care se bucură de o creştere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state. Administraţia Prezidenţială mai informează că în prezenţa preşedintelui României şi a preşedintelui Republicii Coreea vor fi semnate o serie de documente relevante pentru consolidarea relaţiei bilaterale, vizând: apărarea, energia nucleară, investiţiile şi comerţul exterior, cooperarea în situaţii de urgenţă şi managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, mass-media, tineretului şi sportului.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cam lungă/mare distanța între noi și ei.

    Inca in pic de inarmare,ca doar romanii au de unde sponsoriza,

    pe iubitul Ciolannis,marele luptator "anti ciuma rosie"

    mare teapa am luat fratilor,ca de obicei 

    Noa, ce sa facem, trebuie sa-i asteptam pe rusi cum se cuvine

    Dacă era președinte al României nu decola de la Sibiu. Capitala tarii e Bucureștiul și nu Sibiul. Atâta poate acest individ inept.

    1. Industrie militara in Romania si ceea ce nu pot produce in tara nu conteaza....! KLAUS nu a facut altceva decat cumparaturi....! Rusine.....!

      Pai si de unde sa ia arme care chiar conteaza? Nu de la aia care le fac? Cu ale noastre ne sparg mujicii rapid! Trebe sa avem arme serioase, asa ca spor la cumparaturi!!!

      Primul obuzier va fi peste 2 ani!

      Sa i anuntam pe rusi ca peste 2 ani ii plesnim cu un autotun,se vor speria rau! 

      Dar de ce nu producem noi, de ce nu se investeste in industria locala, de ce trebuie sa tot importam de afara si sa fim dependenti de piese de schimb, de munitie? Altii se imbogatesc din industria asta, iar noi saracim tara cu fiecare achizitie . S-a inchis fabrica ARO, Romania momentan nu produce acum nici o autoutilitara 4x4, Dacia Duster e prea mica ca sa fie o masina blindata. Am vazut odata cum coborau 4 jandarmi echipati dintr-un Duster, parca erau niste contorsionisti . Asta nu este independenta, suntem total dependenti de furizorii straini.

    Dupa ați vândut tot, acum începeți să cumpărați pe datorie.Asta da sistem de succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb