"Ţara noastră este un aliat important şi credem că jucăm un rol important în această parte a Europei"

KLAUS IOHANNIS: "Ţara noastră este un aliat important şi credem că jucăm un rol important în această parte a Europei"

G.B
Politică / 11 februarie 2022

Klaus Iohannis (Sursa foto:presidency.ro)

Klaus Iohannis (Sursa foto:presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, în conferinţa comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că de la aderarea la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, statusul ţării noastre s-a transformat de la ţară care primea securitate la cel de aliat care oferă securitate regională, potrivit Agerpres.

"Atunci când România a devenit membră a NATO, situaţia economică era dificilă, forţele armate nu se aflau într-o stare foarte bună, aşa că România a intrat în NATO pentru a primi securitate, siguranţă. De atunci, ne-am schimbat, de când am preluat mandatul am început un proces de transformare, de fapt una dintre primele acţiuni pe care le-am întreprins în momentul în care am început a fost să fac consultări cu partidele politice şi să le conving să alocăm o parte semnificativă - 2% din PIB-ul nostru - pentru cel puţin zece ani pentru a moderniza forţele armate şi pentru a creşte nivelul de securitate pentru români şi pentru a ne creşte prezenţa în Alianţă. Am făcut acest lucru şi vom continua pe acest drum. România s-a transformat nu doar prin modernizarea forţelor sale armate, acesta este un proces, dar am reuşit printr-o excelentă colaborare cu ceilalţi aliaţi, cu secretarul general al NATO, să ne transformăm statusul dintr-o ţară care primea securitate într-un aliat care oferă securitate regională şi acesta este lucrul pe care îl facem. Noi credem că România este un aliat important şi credem că jucăm un rol important în această parte a Europei, dar nu avem de gând să ne oprim aici. Vom continua şi cred că rolul României va creşte în următorii ani", a spus Iohannis.

El a subliniat importanţa prezenţei militare americane la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

"Cred că faptul că avem toţi aceşti bărbaţi şi femei (...) aici, la baza Mihail Kogălniceanu din România, este extrem de important, este extrem de important pentru România, dar - aşa cum am mai spus - este extrem de important şi pentru întreaga Alianţă, pentru că unul dintre obiectivele strategice ale Alianţei este să aibă un Flanc estic puternic, care să creeze o apărare puternică şi o descurajare puternică, pentru asta este nevoie de un întreg Flanc estic consolidat şi este evident că era nevoie să avem mai multe trupe în această parte a Flancului estic, mai ales în actualele evoluţii din regiunea Mării Negre, aşa că faptul că avem aceste trupe care sosesc zilele acestea în România este extrem de important pentru securitatea noastră, pentru securitatea Europei şi cred cu tărie că este important şi pentru întreaga securitate euro-atlantică", a afirmat şeful statului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Intr-adevar, jucatorule de golf, "multumita" voua, politrucilor si securistilor damboviteni, vom juca in curand un rol important in aceasta parte a Europei! Acela de a fi carne tun si cenusa radioactiva in razboiul altora!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb