Kovesi face declaraţii pentru Al Jazeera despre dosarul lui Ponta

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 27 octombrie 2015

Jurnaliştii de la Al Jazeera au venit la Bucureşti să afle de la Laura Codruţa Kovesi care sunt motivele pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns "brandul pe care România îl exportă în ultimii ani".

Întrebată despre dosarul în care este implicat premierul Victor Ponta, Laura Kovesi a declarat pentru Al Jazeera: "Este acuzat de comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, mai multe infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de spălare de bani. Este o investigaţie care este în curs şi sper să o finalizăm cât mai curând", a spus Kovesi despre Victor Ponta. "Discursul ei este plat, minimal şi fără implicare emoţională. Este greu de crezut că nu vorbim despre oricine, ci despre una dintre primele două figuri politice ale ţării".

Laura Kovesi le-a vorbit jurnaliştilor de la Al Jazeera despre noua modă a politicienilor de a investi în tablouri, după ce legenda fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, care şi-ar fi ascuns averea prin cavouri, a făcut înconjurul lumii.

Şefa DNA le-a spus jurnaliştilor:"Fiind bunuri de valoare, am avut în acest an mai multe dosare în care persoanele suspectate de corupţie au investit banii în tablouri. În prezent tablourile au fost predate Muzeului Naţional în custodie".

Întrebată câţi bani a pierdut România din cauza corupţiei, Laura Kovesi a răspuns: "Am avut funcţionari publici care au primit cu titlu de mită, una, două sau trei milioane de euro, am avut cazuri care au cauzat daune de peste 300 de milioane de euro, dar nu vă pot da o cifră exactă. Sumele sunt foarte mare, totuşi".

Laura Kovesi a precizat că totuşi, campania DNA a avut un impact asupra mentalităţii românilor: "În primul rând, a fost o schimbare în mentalitatea oamenilor, care au început să realizeze că nu trebuie să plătească o mită pentru a primi drepturile pe care le merită. Pe de altă parte, a fost demontat un mit: oamenii obişnuiau să creadă că înalţii funcţionari ai statului sunt mai presus de lege. Investigaţiile noastre au demonstrat că acest lucru nu mai este valabil, deoarece am investigat miniştri şi foşti miniştri, oameni cu funcţii foarte importante în cadrul statului, şi nu au fost numai investigaţi, ci, de asemenea, puşi sub acuzare şi condamnaţi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb