Kremlinul respinge orice înapoiere de teritorii din Kurile Japoniei

F.M.
Internaţional / 19 noiembrie 2018

Kremlinul respinge orice înapoiere de teritorii din Kurile Japoniei

Kremlinul a respins ieri orice 'acord separat' care ar prevedea o 'returnare automată' a unei părţi din insulele Kurile, aflate sub jurisdicţia Federaţiei Ruse, dar revendicate de Japonia, un diferend pe care preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul nipon Shinzo Abe au anunţat săptămâna trecută că doresc să-l rezolve, conform agenţiilor de presă AFP şi TASS.

'În ultimele zile, am auzit o mulţime de raţionamente şi speculaţii politice potrivit cărora ar exista un fel de acord separat privind transferul unor insule şi aşa mai departe. Nu este cazul şi nu poate fi', a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declaraţie la televiziunea publică rusă Rossia-1.

Revenirea la formatul de negocieri în baza Declaraţiei comune din 1956 privind încheierea unui tratat de pace cu Japonia nu înseamnă transferul automat al unor teritorii ruse părţii japoneze, a insistat Peskov, în cadrul emisiunii săptămânale 'Moscova. Kremlin.Putin', adăugând că Rusia şi Japonia, în problema Kurilelor, vor accepta un compromis care să nu contravină intereselor lor naţionale, potrivit TASS.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul nipon Shinzo Abe au convenit joi în Singapore să accelereze negocierile pentru a pune capăt în mod oficial conflictului dintre cele două ţări care durează din 1945. Din această perspectivă, cei doi lideri au anunţat că doresc să readucă în discuţie o declaraţie comună datând din 1956 care vizează transferul către Japonia a insulei Shikotan şi a unei serii de mici insuliţe nelocuite din lanţul Kurilelor de Sud cu condiţia ca transferul lor efectiv să se producă după semnarea Tratatului de pace. Declaraţia a fost ratificată de ambele state la 8 decembrie 1956, aminteşte agenţia de presă TASS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb