Kremlinul se declară îngrijorat de situaţia din Transnistria

G.D.
Internaţional / 27 februarie 2023

Kremlinul se declară îngrijorat de situaţia din Transnistria

Kremlinul a declarat astăzi că este îngrijorat de situaţia din regiunea separatistă Transnistria şi susţine că o monitorizează "îndeaproape", după ce Moscova a acuzat Ucraina că pregăteşte o "invazie" acolo, fiind încurajată de Occident. Pe de altă parte, Vladimir Putin va participa mâine la o şedinţă cu liderii FSB, serviciul de securitate internă, moştenitorul KGB, a anunţat purtătorul său de cuvânt, informează News.ro.

Kremlinul monitorizează îndeaproape situaţia din Transnistria şi este preocupat de ceea ce se întâmplă acolo, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Bineînţeles, situaţia din Transnistria face obiectul atenţiei noastre sporite şi este un motiv de îngrijorare", a declarat el ca răspuns la o întrebare despre cum evaluează Kremlinul situaţia din Transnistria şi dacă se teme că Occidentul ar putea dori să o "submineze".

Peskov a afirmat că situaţia din Transnistria nu este calmă, ci este "provocată din exterior".

"Ştim că adversarii noştri, atât regimul ucrainean, cât şi în ţările europene, sunt capabili de diferite tipuri de provocări. Ştim foarte bine acest lucru şi suntem conştienţi de acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Săptămâna trecută, Moscova a transmis Occidentului că va considera orice acţiune care ameninţă forţele ruse de menţinere a păcii din Transnistria drept un atac la adresa Rusiei însăşi şi va reacţiona ca atare, avertisment ce a venit pe fondul creşterii îngrijorărilor că Moscova, din ce în ce mai deranjată de orientarea proocidentală a Chişinăului, vizează o operaţiune în Moldova. Pe de altă parte, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat luna aceasta Moscova că pregăteşte o lovitură de stat.

Liderul prorus de la Tiraspol nu pare să împărtăşească, însă, îngrijorarea Moscovei. Vadim Krasnoselski a declarat astăzi că nu vede un pericol real la graniţe din partea Ucrainei, în ciuda avertismentelor alarmiste lansate de Moscova săptămâna trecută şi a îndemnat populaţia la calm, promiţând că o va fi informa el personal în caz că apare un astfel de pericol.

Şi liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, un aliat al lui Putin, a pus la îndoială scenariul unui atac ucrainean asupra Transnistriei.

Pe de altă parte, Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin participă mâine la şedinţa conducerii FSB, serviciul de spionaj intern al Rusiei. "Într-adevăr, preşedintele va participa mâine la consiliul de administraţie al FSB", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Putin participă în mod tradiţional la reuniunile consiliului de administraţie al Serviciului Federal de Securitate, în cadrul cărora este prezentat bilanţul anului trecut şi sunt stabilite sarcinile pentru viitor.

În schimb, Dmitri Peskov nu a precizat ce alte evenimente se mai află în programul de lucru al lui Vladimir Putin din această săptămână, inclusiv dacă preşedintele va participa la inaugurarea unei noi linii de metrou în capitală. "Vom anunţa orice altceva în timp util", a promis purtătorul de cuvânt.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Mai rusilor,nu voi ati creat artificial Transnistria pentru a agita spiritele si pentru a avea control asupra Republicii Moldova si a tarilor est-europene din fostul bloc comunist?Acum ii acuzati pe ucraineni dar in 1992 cand v-au ajutat a fost bine.Acum ca ucrainenii si moldovenii au schimbat stapanul si vor sa scape de voi de acolo,eu va cred,dar pentru ce v-ati lasat coada prin toate tarile care au facut parte din URSS?Pentru a crea zanzanie,iata ca aveti.Sunteti precum americanii creati numai razboaie si instabilitate in lume,v-ati obisnuit sa traiti pe spinarea altora!

    Zelenski incearca cu disperare sa extinda conflictul,

    peste granitele sale, sperand sprijin militar SI MAI MARE 

    1. Și te deranjează?

      Normal ca ne deranjeaza.Acum ce vrea Zelenski ?Sa moara si capra vecinului sau sa moara vecinul sa-i ia capra?Noi nu suntem dornici de extinderea conflictului dincolo de granitele Ucrainei,din contra orice om sanatos la cap isi doreste incetarea razboiului,insa daca tot iti place atat de mult razboiul,du-te in Ucraina,Zelenski te asteapta cu bratele deschise!Slava Romaniei!

      Pe cine "ne" deranjeaza?

      Si lasa vrajeala cu Slava Romaniei!

      Mirosi a propaganda rusa de la mare distanta! 

      Și de ce să mă duc acolo dacă se extinde? Ai răbdare!

      Aha,deci daca spuneam slava ucrainei nu mai era vrajeala!Duceti-va ,ma,in ucraina si lasati-ne in pace daca va pute aici si nu avem voie sa tinem cu tara noastra fiindca asa vor unii ca de-alde tine!Slava Romaniei si sper sa nu mai aud slava ucrainei,slava rusiei si toate prostiile!

    Multi habarnisti ce au doar Cnn in cap,televiziune cu minciuni rafinate pt gusterii ce nu folosesc si neuronii lor sa vada realitatea!

    Realitatea e undeva intre Cnn si Tass,dar daca te uiti la gadi cnn,esti f bine informat si iti odihnesti si creierul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb