Kärcher a investit aproape 100.000 de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice

T.B.
Companii / 19 iunie 2023

Kärcher a investit aproape 100.000 de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice

Kärcher a investit aproape 100.000 de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice a sediului inaugurat anul trecut în Pipera. Până în acest moment, compania şi-a redus costurile pentru consumul convenţional cu aproximativ 45%.

"Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, depunem toate eforturile pentru a contribui la reducerea poluării şi la protejarea mediului înconjurător. Noul proiect de dotare a sediului cu panouri fotovoltaice va contribui atât la obţinerea energiei din surse regenerabile, cu zero emisii de carbon, cât şi la reducerea costurilor operaţionale, un aspect important pentru contextul economic imprevizibil în care ne aflăm", spune Mihaela Dărângă, Director de Marketing, Kärcher România.

Panourile fotovoltaice pentru sediul Kärcher au fost instalate în doar trei săptămâni. Până în prezent, acestea au generat o economie a consumului convenţional de aproximativ 45%, iar investiţia de aproape 100.000 de euro este preconizată a se amortiza în maximum 6 ani de la instalare.

Iniţiativa face parte din strategia companiei de a contribui la un viitor sustenabil, participând astfel la reducerea amprentei de carbon, conform angajamentului asumat prin strategia de sustenabilitate - producţie globală neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2025.

Tranziţia către energia regenerabilă reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Kärcher, în scopul combaterii schimbărilor climatice şi protejării mediului.

Având o capacitate de 100 kW, sistemul fotovoltaic va fi în măsură să acopere o parte semnificativă a nevoilor energetice ale sediului Kärcher. Energia generată va alimenta sistemele de iluminat, echipamentele IT şi alte dispozitive electrice, contribuind astfel la reducerea consumului de energie, precum şi la o mai bună estimare legată de costurile cu energia.

"Prin adoptarea energiei solare, ne propunem să dăm un exemplu pozitiv şi să încurajăm şi alţi actori din industrie să îşi asume responsabilitatea de a investi în soluţii ecologice. În plus, suntem convinşi că această investiţie în energie regenerabilă va aduce beneficii economice pe termen lung, prin reducerea dependenţei de sursele tradiţionale de energie şi prin gestionarea eficientă a costurilor energetice", completează Mihaela Dărângă, Director de Marketing, Kärcher România.

Kärcher este hotărât să îşi asume responsabilitatea şi să acţioneze în conformitate cu principiile dezvoltării durabile. În acest sens, compania dezvoltă şi pune la dispoziţia clienţilor soluţii inovatoare prietenoase cu mediul. Printre acestea se regăsesc produse care dispun de modul economisire a energiei şi funcţionează cu baterii Li-ion, ce reduc substanţial consumul de energie şi ajută clienţii să reducă poluarea şi să contribuie la protejarea mediului.

Pentru următorul an, obiectivul Kärcher România este de a-şi continua aportul la reducerea poluării prin investiţia într-un nou sistem fotovoltaic, pe acoperişul depozitului. Acesta va avea o putere şi mai mare, de 130 kW/h, şi va produce energie verde, ce va fi distribuită în reţea. Astfel, compania îşi va acoperi întregul necesar de energie electrică al clădirii şi va contribui activ la sprijinirea consumatorilor de a proteja mediul înconjurător prin diminuarea poluării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb