LA 9 LUNI, Wienerberger, afaceri cu 6% mai mari

V.B.
Companii #Construcţii / 13 noiembrie 2014

Foto: Wienerberger.com

Foto: Wienerberger.com

Grupul Wienerberger a crescut cu 6% în primele nouă luni din 2014 şi a generat venituri de 2,1484 miliarde euro, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Consolidarea iniţială a Grupului Tondach Gleinstätten a contribuit cu 47,3 milioane euro la veniturile Wienerberger, ceea ce înseamnă un avans de 5% al veniturilor bazat pe creştere organică. EBITDA operaţional a crescut cu 18%, la 248,1 milioane euro, datorită evoluţiei pozitive pe pieţe-cheie precum Marea Britanie, Polonia şi Belgia, a măsurilor de îmbunătăţire a eficienţei şi utilizării mai mari a capacităţilor din fabrici. Tondach, Gleinstätten a contribuit cu 10 milioane euro la profiturile operaţionale. Programul de vânzare a activelor non-operaţionale a generat încasări de 2,6 milioane euro, de 2,46 ori mai mici decât anul trecut (6,4 milioane euro).

Veniturile din surse terţe ale Diviziei Materiale Ceramice pentru Construcţii din Europa au sporit cu 9%, la 1,1664 miliarde euro, iar EBITDA operaţional s-a majorat cu 33%, la 174,9 milioane euro în primele 9 luni. Divizia Ţevi & Pavele din Europa a consemnat venituri stabile de la terţi, de 801,6 milioane euro, comparativ cu 792,6 milioane euro anul trecut.

În al treilea trimestru, cifra de afaceri a Wienerberger a crescut cu 3%, la 798,9 milioane euro, comparativ cu 773,4 milioane euro în 2013. EBITDA operaţional s-a majorat cu 8%, la 113 milioane euro, comparativ cu 104,2 milioane euro în anul anterior.

O etapă strategică importantă în T3 a fost preluarea Tondach Gleinstätten, un producător major de ţigle ceramice pentru acoperişuri din Europa Centrală şi de Est. Tondach deţine 14 fabrici în 8 ţări.

Cu 209 fabrici, Wienerberger este un producător de cărămizi la nivel mondial (Porotherm, Terca). De asemenea, grupul activează pe piaţa ţiglelor ceramice pentru acoperiş (Koramic, Tondach) în Europa şi pe cea a pavelelor din beton în Europa Centrală şi de Est (Semmelrock). În sistemele de ţevi (Steinzeug-Keramo ţevi ceramice şi Pipelife ţevi din plastic), compania se află printre primele de pe piaţă în Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb