LA DESCHIDEREA ŞEDINŢEI DE IERI Evoluţie "jenantă" pentru "Facebook"

VLAD F. DUMEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 mai 2012

Evoluţie "jenantă" pentru "Facebook"

UPDATE: Acţiunile "Facebook" scad cu aproape 11%

Acţiunile "Facebook" au scăzut cu aproximativ 11% în prima zi de tranzacţionare fără sprijinul întreg al subscriitorilor companiei, lăsând unii investitorii cu o pierdere de aproape 25% faţă de poziţia lor de vineri şi mânându-i pe alţii la titluri mai sigure, informează Reuters.

Fără apărare din partea subscriitorului său principal, "Morgan Stanley", acţiunile "Facebook" au închis în scădere cu 4,20 dolari, la 34,03 dolari, pe Nasdaq. Declinul a fost de aproximativ 25% din maximul zilei de vineri, de 45 dolari/acţiune.

"În acest moment, nu se ridică la nivelul aşteptărilor", a afirmat Frank Mesh, broker şi analist futures la "FuturePath Trading".

-------------

Sub preţul din IPO

Acţiunile "Facebook" au scăzut puternic, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de ieri, la bursa americană NASDAQ după ce sprijinul subscriitorilor s-a disipat ulterior listării de vineri.

Aproape de ora 17.00 (ora Româ-niei), titlurile Facebook se transferau la 33 dolari/unitate, în scădere cu 13,7% faţă de vineri, şi cu 13,15% sub preţul ofertei publice, de 38 de dolari/unitate, deşi piaţa americană a început şedinţa în urcare.

Debutul la bursă al companiei de socializare online a fost marcat, vineri, de o cotaţie în scădere, care a forţat principalul subscriitor, "Morgan Stanley", să apere preţul iniţial de 38 de dolari prin achiziţionarea de acţiuni pe piaţa deschisă, potrivit unor surse citate de agenţiile internaţionale.

Scăderea sub preţul de listare atât de repede este considerată jenantă pentru Facebook, după ce compania a atras vineri 16 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, cu o capitalizare a companiei la debut de 104 miliarde dolari.

Nasdaq modifică procedurile în cazul listărilor, după eroarea apărută în cazul Facebook

Nasdaq va modifica procedurile aplicate în cazul lansării ofertelor publice iniţiale, după eroarea care a dus la întârzierea debutului de vineri al acţiunilor Facebook, care a împiedicat pe unii brokeri, timp de mai multe ore, să afle dacă plasamentele lor au fost realizate, transmite Reuters, potrivit Mediafax. Operatorul bursier a anunţat într-o notă adresată brokerilor că modificările vor împiedica repetarea problemelor apărute vineri.

Sistemele informatice folosite pentru stabilirea preţului de deschidere au fost suprasolicitate de actualizări şi anulări de plasamente, "în timpul celei mai mari oferte publice iniţiale din istorie", a declarat directorul general al Nasdaq, Robert Greifeld, într-o videoconferinţă cu presa, de duminică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb