LA FINELE TRIMESTRULUI TREI Fondurile de pensii private Pilon II au ajuns la active de aproape 70 de miliarde de lei

M.G.
Miscellanea / 8 octombrie 2020

Fondurile de pensii private Pilon II au ajuns la active de aproape 70 de miliarde de lei

După mai bine de 12 ani de la înfiinţare, fondurile de pensii private obligatorii Pilon II, cel mai mare investitor instituţional local, a ajuns în data de 2 octombrie la active totale de 69,84 miliarde de lei, cu circa 3 miliarde de lei peste activele din evidenţele ASF de la finele lunii iunie, arată un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Ca expresie a dimensiunii acestor fonduri, activul total al celor şapte fonduri de pensii private reprezintă circa 6,52% din PIB-ul de la finele lunii iunie. În ceea ce priveşte structura portofoliilor fondurilor Pilon II pentru cel mai recent final de lună, ASF arată că 89,36% din banii celor 7,56 milioane de români care contribuie la acest sistem de pensii private erau investiţi în România, în timp ce 7,98% din banii de pensie ai românilor sunt investiţi în state ale Uniunii Europene. Circa 67,22% din activul total reprezintă investiţii în titluri de stat, iar 18,65% din activul total sunt investiţi înacţiuni, preponderent de la Bursa de Valori Bucureşti.

În primele şase luni din an, participanţii la sistemul de pensii private obligatoriu Pilon II au virat în cele şapte fonduri de investiţii suma de 4,42 miliarde de lei. Contribuţia obligatorie a salariaţilor la fondurile Pilon II este de 3,75% din salariul brut lunar, iar contribuţia medie efectivă, lunară,în primele şase luni din an a fost de 190 de lei faţă de 170 de lei în martie 2019 (creştere motivată de majorările de salarii), iar valoarea medie a conturilor a atins la nivelul de 8.859 lei, încreştere cu 5,05% comparativ cu decembrie 2019 şi mai mare nominal cu peste 1.700 de lei faţă de martie 2019.

În acelaşi timp, tot la 2 octombrie, fondurile facultative Pilon III au ajuns la o valoare a activelor de 2,73 miliarde de lei, în creştere de la 2,6 miliarde la finele lunii iunie. În privinţa acestor fonduri, la sfârşitul lunii iunie 2020, erau înregistraţi în sistemul pensiilor facultative 517.057 de participanţi, cu 3,18% mai mulţi faţă de finele anului trecut, iar valoarea medie a unui cont al participanţilor era de 5.513 lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acestia ori fi ajuns la aceasta valoare datorita administratorilor acestora care au venit cu bani de acasa? sau datorita cresterilor nesabuite de salarii ale lui Dragea si PSD?!!!

    Miliarde lei ce se vor devaloriza exact ca in deflatia frumoasa din 90 undeva in viitor.

    Piloanele de pensii sunt date ciclic sa plesneasca sau sa fure real puterea pensionarilor la batranete. 

    Un mecanism mizer peretuat entru a fura populatia in schimbul generarii de yelduri speculative in sistemul financiar in tim ce la o rabusire a activelor financiare si a bondurilor cel care inghite marea de rahat sunt piloanele de pensii. 

    Este un mecanism de furaciune in masa a valorilor oamenilor muncite (40% din venit inainte de incasare si directionatea lui in piata financiare entru speculare active financiare cu partasii guvernamentali la marele ciolan al populatiei naive ce directioneaza banii in asemenea mizerii). 

    Sa va fie rusine celor care dau legi de indobitocire si iobagire a populatiei cu vise la o pensie nominala in crestere in viitor unde real viata si activele vor fi exponential mai scumpe in zonele unde au trait ei! 

    Au fost atatea exemle in 90 -2004 conversia leului si taiatul zerourilor ce a furat puterea reala cuvenita a pensiei in mana in tim ce mezelurile faceau salturi lunare in preturi!! 

    Pensiile de 50 lei, de 1 leu, de 100 lei.... o mizerie intentionata a sistemului de guvernare - monetar special eretuata pe mai multe generatii.... 

    Va rog sa nu ma crede-ti !!!

    Vezi istoria Romaniei recente, vezi istoria Venezuelei, Argentinei, urmeaza sa faca poc Italia, Cipru, Crecia in viitor.... o sa urmeze UK, Statele unite (va fi distractie in piata lor interna la dolarii varsati ce nu vor mai avea valoare in 10 ani - nu aia vechi - caci vor taia cota arte datorie si vor reveni iar la o cota de egalitate). 

    Anul acesta sau pierdut toți banii alocați. Sumele strânse în conturi sunt aceleași cu cele de la începutul anului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb