LA O ZI DUPĂ CE A SUSŢINUT CĂ MAIOR, KOVESI, COLDEA ŞI OPREA AU CONDUS OPERAŢIUNEA BĂSESCU AL II-LEA MANDAT Dan Andronic, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

A.S.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 aprilie 2017

Dan Andronic, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Andronic: "Este săptămâna patimilor. Trebuie să te aştepţi la orice"

Laura Codruţa Kovesi nu a vrut să comenteze în niciun fel afirmaţiile jurnalistului Dan Andronic

Procurorii DNA au dispus, ieri, efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Andronic, om de afaceri şi consultant politic, pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Jurnalistul Dan Andronic s-a prezentat, ieri, la DNA, ca să fie audiat de procurori într-un dosar de corupţie. La intrarea în sediul DNA el a susţinut că este vorba despre un dosar "'mai vechi''.

"'Este săptămâna patimilor. Trebuie să te aştepţi la orice'', a adăugat Andronic.

Procurorii susţin: "La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni, suspectul Andronic Dan - Cătălin, în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate în cauza mediatizată prin comunicatul din 1210/VIII/3 din 22 septembrie 2016.

Concret, suspectul ANDRONIC DAN - CĂTĂLIN a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de către societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societăţile administrate de inculpatul Francesco Giovanni-Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale".

Procurorii DNA au dispus, în septembrie 2016, efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu, Gheorghe Nastasia şi Giovanni-Mario Francesco, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite în legătură cu campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Audirea lui Dan Andronic la DNA a avut loc la o zi după ce a scris în Evenimentul Zilei că Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Liviu Dragnea, Florian Coldea, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, uneori, Vasile Dâncu ar fi avut întâlniri comune în perioada 2010-2014 la "Ştrandul Generalilor şi vila SRI T14. În plus, jurnalistul a susţinut că în noaptea alegerilor prezidenţiale de pe 6 decembrie 2009, victoria lui Traian Băsescu a fost posibilă datorită lui Kovesi, Maior, Coldea şi Oprea, care constituiseră o Celulă de criză la Gabriel Oprea acasă.

Laura Codruţa Kovesi nu a vrut să comenteze în niciun fel afirmaţiile jurnalistului Dan Andronic. "Nu comentez. Multumesc frumos, la revedere! Repet, nu fac nicio declaraţie. Deja sunt în timpul meu liber, în spaţiul meu privat. Mulţumesc frumos, la revedere", a spus Laura Codruţa Kovesi.

La rândul său, fostul şef al statului Traian Băsescu a spus că, dacă afirmaţiile lui Dan Andronic sunt adevărate, atunci toţi cei implicaţi ar trebui arestaţi pentru că au falsificat alegerile.

Întrebat care este explicaţia lui pentru prezenţa Laurei Codruţa Kovesi acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: "Nu am nicio explicaţie. (...) Eu eram la sediul de campanie. Programul meu în ziua alegerilor a fost aşa: dimineaţă la 8.30 m-am dus la sediul de campanie, pe urmă, la ora 10 sau 11 am plecat, mi-am luat soţia, am fost la vot şi am revenit la sediul de campanie până noaptea în jurul orei trei, când am ieşit şi am spus «i-am curuit», apoi am plecat direct acasă". Băsescu a spus că nu ştia că şefii de la serviciile de informaţii erau acasă la Gabriel Oprea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "LA O ZI DUPĂ CE A SUSŢINUT CĂ MAIOR, KOVESI, COLDEA ŞI OPREA AU CONDUS OPERAŢIUNEA BĂSESCU AL II-LEA MANDAT, Dan Andronic, urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului" Ba, sa avem pardon: La cateva zile dupa ce Dan Andronic a primit citatia se se prezinte la DNA pentru audieri, suspectul Dan Andronic, a iesit cu petarde la rampa, cu o zi inainte de data la care trebuia sa se prezinte, ca sa dea cu subsemnatul la DNA. Cat despre Basescu? Despre Basescu, numai de bine.

    1. Am impresia ca est unul dintre cei care si-au prins nevasta in asternut cu Danut!

      Ai impresia, dar semeni confuzie; la care te referi cu prinderea nevestei in asternut?. 

    Nu vad, nu reusesc sa vad ce legatura exista intre saptamana patimilor si ticalosia unui parvenit de presa. Hotul striga hotii, corect, si pacatosul aleluia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb