Laura Codruţa Kovesi, în vizită în Ucraina

Laura Codruţa Kovesi, în vizită în Ucraina

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 18 martie 2022

Procurorul-şef european Laura Kӧvesi şi procurorul european Juraj Novocký au mers, vineri, în Ucraina, unde s-au întâlnit cu procurorul general Iryna Venediktova, potrivit G4Media.

Parchetul European (EPPO) şi Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru, iar Kovesi le-a garantat sprijinul EPPO. Cele două părţi au discutat şi despre percheziţia, arestarea şi confiscarea averilor criminalilor de război, a transmis procurorul general pe pagina de Facebook.

"Întreaga lume este martoră la suferinţa, disperarea şi distrugerea pe care războiul lansat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioţi ai voştri. Suntem smeriţi în faţa exemplului dumneavoastră, a hotărârii parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării. Suntem convinşi că tenacitatea şi curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina. Investigaţiile dumneavoastră privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise în Ucraina vor fi esenţiale pentru a pune în mişcare roţile justiţiei internaţionale şi pentru a permite începerea procesului de vindecare a naţiunilor ucrainene şi ruse", a transmis Kovesi în cadrul întâlnirii, conform comunicatului EPPO.

"Procurorul şef al UE Laura Kovesi a venit să ne sprijine în Ucraina. Ea este prima dintre oficialii Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil. Am discutat despre interacţiunea Procuraturii UE cu forţa de lucru a Biroului Procuraturii Generale pentru percheziţia, arestarea şi confiscarea averilor criminalilor de război. Trebuie să găsim tot ce aparţine celor care susţin uciderea în masă a civililor. Proprietăţile lor vor merge la refacerea statului şi compensarea pierderilor fiecărui ucrainean. Am primit sprijin incontestabil din partea Laurei Kovesi şi sunt sigură că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutor şi a garantat eforturi comune pentru a stopa agresiunea rusă. Procurorul-şef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreaţa Europei. Astăzi am semnat şi un acord de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală şi Parchetul European (EPPO). Ucraina este prima ţară cu care Parchetul UE a încheiat un astfel de document. Procurorul-şef al Uniunii Europene a adus şi o scrisoare de susţinere a procurorilor ucraineni din partea colegilor cu EPPO. Frontul nostru juridic se consolidează şi asta înseamnă că victoria justiţiei este inevitabilă", a scris Venediktova pe Facebook, după vizita Laurei Codruţa Kovesi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Tragedia asta nu ar fi de ajuns daca nu ar avea si latura ei comica.

    Lupta anticoruptie in Europa s-a incheiat si acum incepe vanarea averilor criminalilor de razboi rusi.

    Cu Codruta noastra pe post de haitas:)) 

    Ca de obicei, pe ce pune mana proasta asta de kovesi, usuca. S-a ales praful e anticoruptia din Romania, o sa cada in penibil anticoruptia din Bulgaria, acum s-a dus si la daramatii aia de ucrainieni sa ii abureasca despre o frectie. Hai siktir, urato!

    1. Asa e!

      Ce mai duduia anticoruptia pe vremea lui Tudorel Toader, Florin Iordache si Eugen Nicolicea!  

    N-am vrut sa fac publica aceasta investigatie dar acum nu mai pot sa tac.

    "Procurorul şef al UE Laura Kovesi a venit să ne sprijine în Ucraina. Ea este prima dintre oficialii Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil." 

     

    Dna procuror ucrainian tocmai s-a dat de gol. Acea vizita a premierilor din cateva tari estice cu trenul catre Ucraina a fost o inscenare. Analiza de care va spuneam mai sus a fost facuta pe internet pe baza pozelor distribuite iar din detalii in poze s-a concluzionat ca intalnirea a avut loc in Polonia, la o baza NATO. Dna procuror, prin afirmatia de mai sus confirma practic acest lucru. 

    BREAKING NEWS. Zelenski este de fapt in Polonia. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb