LAURENCE AUER, AMBASADORUL FRANŢEI LA BUCUREŞTI: Parteneriatul strategic România - Franţa a fost crucial în timpul preşedinţiei franceze a Consiliului UE

A.V.
Internaţional / 29 iunie 2022

Laurence Auer, ambasadorul Franţei La Bucureşti

Laurence Auer, ambasadorul Franţei La Bucureşti

Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa a fost "cu adevărat crucial" în timpul preşedinţiei franceze a Consiliului UE, conform doamnei Laurence Auer, ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Excelenţa sa a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul preşedinţiei franceze a Consiliului UE: "Franţa şi România au găsit constant un mod de a realiza progrese în temele de pe agendă. Parteneriatul nostru strategic a fost cu adevărat crucial, lucru evident în vizita preşedintelui Macron în România, dar şi atunci când acesta a fost însoţit de preşedintele Iohannis în vizita din Ucraina, alături de cancelarul german Olaf Scholz şi premierul Italian Mario Draghi".

Laurence Auer a amintit că, pe perioada în care Franţa a deţinut preşedinţia Consiliului UE, au fost luate 130 de decizii, dintre care 50 legate de războiul din Ucraina, respectiv de sancţiunile impuse Rusiei. Domnia sa a precizat: "Pachetele de sancţiuni au reprezentat un lucru pe care nu şi l-a imaginat nimeni. De obicei, atunci când vorbim de sancţiuni, discuţiile pot dura şi peste două luni. A fost complicat, însă am fost uniţi. Franţa a adunat în jurul său un sprijin incredibil, constatat încă din perioada pandemiei. Ştiam deja că într-un moment de criză Uniunea Europeană trebuie să fie eficientă".

Laurence Auer a mai spus că obiectivul Franţei a fost, pe perioada preşedinţiei, să nu oprească agenda stabilită anterior războiului din Ucraina, însă un subiect neîncheiat a rămas extinderea UE către Balcanii de Vest.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb