Lavrov respinge formula de pace a lui Zelenski

M.C.
Internaţional / 29 decembrie 2022

Lavrov respinge formula de pace a lui Zelenski

Rusia nu va folosi "formula de pace" a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca bază pentru negocieri şi consideră că, Kievul nu este încă pregătit pentru discuţii de pace reale, a declarat astăzi agenţia rusă de presă RIA Novosti, citată de ministrul de Externe Serghei Lavrov, scrie The Guardian, conform News.ro.

Lavrov a mai spus pentru RIA că ideea Kievului de a alunga Rusia din estul Ucrainei şi din Crimeea cu ajutorul occidental a fost "o iluzie".

Kremlinul a insistat că orice propunere de a pune capăt conflictului trebuie să ţină cont de ceea ce numeşte "realităţile de astăzi" din patru regiuni ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.

Într-o întâlnire periodică cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins planul de pace în zece puncte al lui Zelenski, care include restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor ruse, eliberarea tuturor prizonierilor, un tribunal pentru cei responsabili de agresiune şi garanţii de securitate pentru Ucraina.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuţii.

Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forţele sale atacă oraşele ucrainene cu rachete şi rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din ţară.Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Asadar realitatea de care vrea rusia sa se tina cont este "ce am luat cu japca ramane al nostru, reconstructia oraselor distruse sa o plateasca vestul sua nato matusa tamara dar nu rusia si evident nici un tribunal pentru criminali de razboi. Si de prin vara 2023 denazificam Moldova "

    Nu Javrov decide. Si dc aproba nu insemna nimic.

    1. Javrov, cum ii spui tu, conduce mai mult de jumatate din omenire intr-o noua paradigma de putere - economica, in primul rand. A muncit in ultimii 3 ani de i-au sarit capacele. E cel mai bun ministru de externe din lume la ora asta si un factor cheie in stabilirea noii ordini multipolare.

      Care jumatate, aia in care cativa autocrati viseaza la o lume de gulaguri in care pot face cat rau vor si sa nu ii traga nimeni la raspundere?

    Europa nu trebuie sa admita nici un acord de pace fara angajamentul ucrainei pentru o democratizare reala a poiticii sale interne.

    1. rusia ramane tot autocrata si daca se poate chiar dinastica?

      rusii sunt o mare problema in primul rand pentru vecinii lor, si apoi si pentru Europa, si chiar intreaga lume(vezi preturile la mancare anul asta)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb