LAZĂR COMĂNESC: "România este nemijlocit interesată de asigurarea procesului de reformare din Republica Moldova"

George Forcoş
Internaţional / 17 iunie 2016

Ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu a afirmat astăzi că ţara noastră este nemijlocit interesată de asigurarea sustenabilităţii, credibilităţii şi profunzimii procesului de reforme din Republica Moldova. Declaraţiile ministrului au fost făcute în contextul vizitei pe care acesta o efectuează la Chişinău alături de secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Desir.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, cei doi oficiali au fost primiţi, vineri, de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, au avut convorbiri cu Andrei Galbur, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dar şi întâlniri cu lideri ai opoziţiei politice, respectiv cu reprezentanţi ai societăţii civile.

"În cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului, Comănescu a evidenţiat rolul Legislativului de la Chişinău în susţinerea proiectului european şi în promovarea de o manieră inclusivă a dialogului în plan politic intern şi al societăţii de peste Prut. Foaia de parcurs pentru implementarea reformelor şi Agenda de Asociere cu Uniunea Europeană plasează în sarcina Parlamentului un efort consistent în această perioadă. Lazăr Comănescu a remarcat progresele realizate în ce priveşte sincronizarea activităţii Legislativului şi Guvernului, urmărirea de către Parlament a aplicării angajamentelor europene şi adoptarea unor acte normative importante pentru domeniul justiţiei, economiei sau financiar-bancar", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, convorbirile cu ministrul Galbur s-au concentrat pe examinarea agendei curente a dialogului Republicii Moldova cu UE.

"Ministrul român al Afacerilor Externe şi secretarul de stat pentru afaceri europene în MAE francez au avut, totodată, întrevederi cu reprezentanţii principalelor forţe politice de opoziţie din Republica Moldova. În toate aceste ocazii, ministrul român a subliniat importanţa menţinerii stabilităţii Republicii Moldova, ca premisă indispensabilă pentru continuarea procesului de reforme, pentru remedierea deficienţelor structurale înregistrate în funcţionarea statului şi, nemijlocit, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Dezbaterile politice inerente în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016 trebuie să rămână în cadrele democratice existente şi să nu afecteze procesele în curs de relansare a reformelor şi de consolidare a stabilităţii Republicii Moldova", precizează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb