Legarde: BCE este "deosebit de atentă" la impactul crizei din Orientul Mijlociu

T.B.
Bănci-Asigurări / 26 octombrie 2023

Legarde: BCE este "deosebit de atentă" la impactul crizei din Orientul Mijlociu

Banca Centrală Europeană "monitorizează cu atenţie" criza care se desfăşoară în Orientul Mijlociu şi impactul pe care aceasta îl poate avea asupra economiei zonei euro, a declarat şefa acesteia, Christine Lagarde, miercuri, înaintea unei reuniuni a Consiliului guvernatorilor din Orientul Mijlociu, informează reuters.

"Suntem deosebit de atenţi. Este o regiune a lumii în care există mult trafic de petroliere, unde există şi ţări producătoare de petrol şi unde ar putea exista un impact fie direct, fie indirect, fie prin canalul încrederii, ceea ce contează şi el", a spus ea într-un interviu acordat televiziunii de stat ERT în timpul perioadei de linişte de o săptămână a BCE, înainte de decizia de joi a ratei, potrivit sursei menţionate.

Preţurile petrolului s-au schimbat puţin miercuri, după o creştere a stocurilor de ţiţei din SUA şi pe măsură ce îngrijorările legate de cerere decurgând din perspectivele economice sumbre din Europa au compensat îngrijorările legate de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu, conform sursei precizate.

BCE şi-a majorat ratele cheie ale dobânzilor cu 25 de puncte de bază în septembrie, ducând rata depozitelor la 4% şi rata de refinanţare la 4,50%, dar a semnalat a zecea creştere dintr-o serie de 14 luni probabil că va fi ultima pentru moment, transmite reuters.

Inflaţia din zona euro a fost pe o traiectorie descendentă, deşi valoarea de 4,3% din septembrie era încă dublă ţinta de 2% a BCE, conform sursei indicate.

De asemenea, Lagarde a îndemnat guvernele să ajute banca centrală prin retragerea măsurilor de sprijin puse în aplicare în apogeul crizei energetice: "Acesta ar fi cel mai bun mod... de a îmblânzi inflaţia şi de a o aduce înapoi la 2% pe termen mediu", a spus ea într-un alt interviu pentru Greek Skai TV, potrivit reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Legarde face constatari extrem de slabute,

    la ce "banuti" primeste 

    Madame, tu ar fi trebuit să înfunzi pușcăria nu să îți dai cu părerea.Si colega sula-n coaste la fel.De asta este UE atât de puternică și credibilă astăzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb