Legea educaţiei zguduie coaliţia de guvernare

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 5 noiembrie 2010

Eugen Nicolăescu

Eugen Nicolăescu

UDMR acuză PDL de trădare

Sandor: "Am colaborat mai bine cu PNL şi PSD"

Liberalii, invitaţi la discuţii de PDL

Conducerea UDMR se va reuni, astăzi, să discute situaţia creată în urma deciziei Curţii Constituţionale privind Legea educaţiei, după ce joi lideri ai Uniunii au discutat această problemă cu preşedintele Traian Băsescu.

UDMR-iştii sunt extrem de nemulţumiţi de situaţia creată, mai mulţi lideri locali optând chiar pentru ieşirea de la guvernare.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a admis că, la momentul actual, coaliţia de guvernare "are o problemă" şi a spus că, în următoarele zile, va lua o decizie în ceea ce priveşte rămâ-nerea sau nu la guvernare.

Nemulţumirea UDMR este cu atât mai mare cu cât "de foarte multe ori Curtea Constituţională judecă pe considerente de oportunitate politică", după cum a spus Marko Bela. Preşedintele UDMR a mai afirmat că Uniunea va rămâne la guvernare doar dacă vor fi lărgite drepturile minorităţilor.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a apreciat că "PDL şi-a bătut joc de UDMR" şi că maghiarii au obţinut mai mult în perioada în care au colaborat cu PNL sau cu PSD.

Şi liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a apreciat că UDMR a fost trădată de partenerul de guvernare şi că ar fi de acord cu organizarea de alegeri anticipate.

Privind situaţia creată în interiorul coaliţei de guvernare, preşedintele Traian Băsescu a subliniat că, în acest moment, este necesară asigurarea stabilităţii financiare şi politice a ţării şi a precizat că aşteaptă să vadă argumentaţia magistraţilor CCR privind Legea educaţiei.

Nicolăescu: "Colegii mei au primit invitaţii la dialog din partea PDL"

Viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a susţinut, ieri, că mulţi colegi de-ai săi din partid au primit invitaţii la dialog din partea unor democrat-liberali.

Potrivit Agerpres, Eugen Nicolăes-cu a afirmat: "Am fi ipocriţi dacă nu am recunoaşte că mulţi dintre colegii mei liberali au primit bilateral diverse invitaţii la dialog din partea unor reprezentanţi ai PDL. Unii dintre noi am primit de la aripa care este împotriva lui Traian Băsescu. Alţii de la aripa care nu mai este de acord cu rămânerea lui Emil Boc în fruntea partidului şi a Guvernului. În toate cazurile au încercat să ne spună că poate cea mai bună guvernare care a fost în România a fost cea în care ei au fost alături de noi în alianţa DA, că s-au fript şi cu PSD, că s-au fript şi cu UDMR şi că în general aşteptările populaţiei sunt pentru colaborare PDL-PNL".

Cu toate acestea, Eugen Nicolăes-cu a arătat că atitudinea "urâtă" a democrat-liberalilor faţă de PNL nu poate fi ştearsă cu buretele şi că o relaţie între cele două partide se mai poate lega după ce PDL va recunoaşte public "răul" pe care l-a făcut României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb