Leroy Merlin a investit aproximativ 1,5 mil. euro pentru proiecte de sănătate, mediu şi educaţie în 2023

R.S.
Companii / 25 iulie

Leroy Merlin a investit aproximativ 1,5 mil. euro pentru proiecte de sănătate, mediu şi educaţie în 2023

Leroy Merlin România, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, a investit anul trecut aproximativ 1,5 milioane euro în proiecte de responsabilitate socială, aliniate celor trei piloni strategici de CSR definiţi la nivel de companie: împădurire şi ecologizare, educaţie şi sănătate. Pentru anul în curs, retailerul DIY a bugetat aproximativ 1,6 milioane euro iniţiativelor de CSR, circa 500.000 euro, sub formă de sponsorizări, fiind deja alocaţi în primul semestru al lui 2024, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, retailerul DIY este puternic angrenat în acţiuni care sprijină bunăstarea românilor, fiind un partener strategic al comunităţii. Astfel, Leroy Merlin şi-a asumat trei piloni de responsabilitate socială corporativă, în linie cu obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă: educaţie, mediu şi sănătate, oferind sponsorizări în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro asociaţiilor nonguvernamentale naţionale şi locale care derulează proiecte de renovare, construcţii şi reconstrucţii de şcoli sau spitale, plantare, ecologizare, mentorat, formare educaţională şi profesională, incluziune socială pentru grupuri vulnerabile.

Leroy Merlin a dezvoltat parteneriate strategice la nivel regional şi naţional cu organizaţii precum Zi de Bine, Asociaţia pentru Valori în Educaţie, Bookland, Griviţa 53, Creştem România Împreună, Parada şi FREE. În plus, magazinele şi serviciile de suport ale companiei au iniţiat parteneriate la nivel local, cumulând peste 60 de proiecte menite să sprijine aspecte societale esenţiale pentru România.

Printre proiectele cheie sprijinite de Leroy Merlin în 2023 se numără:

InDependenţe, derulat de Asociaţia Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru renovarea şi relocarea centrului de informare şi suport pentru adolescenţii dependenţi de droguri şi părinţii lor în Centrul ARAS Titan din Capitală.

Picături de Bine, derulat de Asociaţia Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru implementarea unei spălătorii comunitare în localitatea Sanpaul din judeţul Cluj.

Alerta Elev, derulat de Asociaţia Zi de Bine, sponsorizare de 25.000 euro pentru înfiinţarea platformei Hartaedu.ro prin care parinţii şi profesorii se pot conecta pentru a semnala urgenţe şcolare.

Transformarea şcolilor din Romania, derulat de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, sponsorizare de 500.000 euro pentru un proiect care sprijină 200 de şcoli din 42 de judeţe prin implementarea unui sistemul educaţional care să crească şansele de promovare a Bacalaureatului cu 42%, prin cursuri de specializare pentru profesori, planuri de acţiune personalizare şi suport pentru progresul continuu al elevilor, se menţionează în comunicat.

Proiectul de renovare a şcolilor derulat de asociaţia Bookland, sponsorizare de 200.000 euro pentru renovarea a 12 şcoli din mediul rural.

"Grija pentru mediu, incluziunea, accesul egal la educaţie şi servicii medicale de calitate sunt baza unei societăţi sănătoase şi prospere, cu şanse la bunăstare pe termen lung. Acestea sunt, de altfel, şi elementele care formează fundaţia Leroy Merlin, cu care rezonăm profund ca organizaţie, echipă şi indivizi. Avem şansa de a fi identificat parteneri strategici implicaţi, care ne ajută să direcţionăm strategic eforturile noastre de CSR, să măsurăm cu precizie impactul în comunitate şi perspectivele de viitor, iar anul acesta ne propunem să consolidăm atât parteneriatele cu ONG-urile locale şi naţionale, cât şi să accelerăm acţiunile noastre responsabile, ca echipă şi organizaţie", a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

Anul acesta, compania a bugetat aproximativ 1,6 mil. euro sub formă de sponsorizări, donaţii şi voluntariat pentru susţinerea ong-urilor partenere pe pilonii de mediu, sănătate şi educaţie. Aproximativ 500.000 euro au fost direcţionaţi deja, în intervalul ianuarie-iunie 2024, către Asociaţia Zi de Bine, pentru proiecte precum: Bine cu Mine - deschiderea unui Centru social de psihoterapie care va oferi servicii gratuite la Timişoara, In-Dependenţe - pentru structura unei secţii dedicate tinerilor dependenţi de droguri în cadrul spitalului de psihiatrie Voila, din Câmpina sau Plantaţi în amintire - amenajarea a două parcuri noi în Lugoj şi Bucureşti, cu mesteceni plantaţi în amintirea cuiva drag care a decedat.

Leroy Merlin şi-a luat angajamentul de a fi un business cu o componentă puternică de economie circulară, pentru o planetă mai sănătoasă, oameni fericiţi şi prosperitate. Compania se dedică zi de zi misiunii de a oferi servicii şi produse durabile, eficiente energetic şi sustenabile pentru toţi cei care îşi doresc să aibă un impact pozitiv asupra planetei, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb