Leul s-a apreciat cu 0,74% în raport cu euro în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 mai 2004

Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile SIF "Banat Crişana" au avut ieri cel mai mare randament lunar. Cursul mediu, exprimat în euro, a crescut cu 22,77%. Cei care au mizat pe titlurile SIF "Transilvania" şi-au majorat suma investită cu 22,49%, în termeni reali.

Acţiunile SIF cumpărate în urmă cu o lună cu structura indicelui BET-FI au adus ieri un cîştig semnificativ. Datorită aprecierii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul cu acţiuni SIF a valorat ieri cu 13,41% mai mult decît în urmă cu o lună. Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au preferat acţiunile celor mai lichide zece societăţi de la prima categorie a Bursei cu structura indicelui BET. Din cauza scăderii indicelui BET, calculat în euro, portofoliul lor şi-a redus valoarea cu 4,29% în ultima lună.

Cei care au optat pentru unităţile fondurilor mutuale au avut un cîştig maxim oferit de "Integro". Valoarea unităţii de fond a crescut în ultima lună cu 3,65%, dar aprecierea leului în raport cu euro a determinat un randament real de 4,42%. Persoanele care au optat pentru unităţile "BCR Dinamic" şi-au majorat suma investită cu 4,13%, în termeni reali.

Depozitele lunare în lei constituite pe 13 aprilie au adus un cîştig maxim de 2,17%, dacă luăm în considerare suma investită, exprimată în euro. Cele mai mari cîştiguri pentru asemenea depozite au fost oferite pentru investitorii care au optat pentru "Eurom Bank" sau CEC. Cea mai bună dobîndă pentru depozitele în euro, constituite pe termen de o lună - de 0,3% - a fost oferită de "Garanti Bank". Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 0,74% datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Obiectele din aur cumpărate în urmă cu o lună şi-au diminuat valoarea cu 8,16% din cauza scăderii preţului aurului, exprimat în euro, în ultima lună.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb