Lia Olguţa Vasilescu: "Nu se desfiinţează pilonul II de pensii private"

Ziarul BURSA #Companii / 1 martie 2018

Lia Olguţa Vasilescu: "Nu se desfiinţează pilonul II de pensii private"

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dat asigurări mier­curi că nu se desfiinţea­ză pilonul II de pensii, dar a precizat că este în analiză posibilitatea ca fiecare persoană să poată să aleagă dacă vrea sau nu să cotizeze la acest pilon.

"Nu este niciun fel de modificare faţă de ceea ce am comunicat acum trei luni şi eu, şi domnul preşedinte Liviu Dragnea, în sensul că nu se des­fiinţează acest pilon II de pensii, nici nu am avea cum să facem acest lucru, doar că analizăm la ora actuală posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze, adică să nu mai fie o obligaţie prin lege ca per­soana să fie şi la pilonul I, şi la pilonul II de pensii şi să-i dăm posibilitatea să opteze", a explicat Vasilescu la Palatul Parlamentului, întrebată care este viziunea sa în legătură cu pilonul II de pensii, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a adăugat că şi ea a optat la vremea respectivă doar pentru pilonul I.

"Aşa este corect. Eu, la vremea res­pectivă, aşa am făcut. Eram exact între vârsta de 34 şi 35 de ani, în acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuită direct la pilonul II - aşa cum spunea astăzi un personaj din Parlament care nu avea cum să cunoască situaţia mai bine decât mine - şi eu, la vremea respectivă, am optat să rămân doar la pilonul 1 de pensii, pe considerentul că niciodată statul nu poate să dea faliment. Când vorbim de firme private, este cu totul altă dis­cuţie, dar eu vă invit să aşteptaţi această iniţiativă, ca să vedeţi despre ce este vorba cu certitudine. Ca şi concluzie: nu se desfiinţează pilonul II de pensii", a menţionat ea.

Olguţa Vasilescu a mai precizat că va prezenta cifre care să arate celor interesaţi cât de eficient sau ineficient este pilonul II de pensii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Da, stim filozofia voastra: statul nu da niciodata faliment, poate fi furat la infinit.

    Stati toti la stat, acolo-i bine si caldut, daca nu curge tot picura ceva ... pana apare DNA ...

    In loc sa sustineti dezvoltarea tarii, numai dupa jmecherii umblati. 

    1. Ambasadorii roiesc în jurul DNA-ului pentru că susțin dezvoltarea țării. Pilonii de bază sunt dosarele de sub caloriferul lui Kovesi. Dezvoltare este sinonim cu prescriere.

    Duamna Olguta, ma indoiesc ca ati ramas la pilonul I, toti "muncitorii" pana in 35 de ani au fost inscrisi in pilonul II. Ce puteati dvs, duamna Olguta, opta, era administratorul.

    Succesuri in continuare la alba-neagra. 

    De ce alte tari est europene, victime ca si noi, capitalistilor vestici, au putut desfinta sau bloca, pilonul de pensii pivate? Noi suntem mai breji? Adica , o prevedere clar neconstitutional, se mai mentine inca in vigoare, adica obligativitatea contributiei la pilonul 2? Dar transferul automat catre pilonul 2 de contributii, fara plata contributiilor de la numite firme, cine o ancheteza? Acolo n u e coruptie? Dar contributia aiurea catre pilonul 2 al militarilor si asociatilor? Cum adica, ei iau si pensie de serviciu si pensie privata pe pilonul 2, din acelasi sac, adica bugetul statului? Aceasta categorie sa plateasca la pilonul 3 din netul incasat!

    1. Victemele sunt aferente comunismului. Companiile straine care au venit in Romania au platit salarii mult mai mare decat platesc companiile de stat, iar productivitatea este de cate ori mai mare. Daca nu veneau companii straine in Romania, azi in aceasta tara mai erau doar persoane trecute de 50 de ani, condamnate la saracie lucie, pentru ca firmele romanesti cu pot concura cu cele straine. STII DE CE NU POT CONCURA? Pentru ca nu sunt capitaliste, sunt comuniste. Sistemul de pensie actual este deficitar si se va accentua. Daca este sa fii corect atunci fiecare trebuie sa isi puna deoparte ceva pentru batranete. Este perfect ca fiecare sa poata alege. Vrea sistem de stat, dar la pensia de la stat sa se plateasca exclusiv din ce contribuie pentru pensie ceilalti care vor la stat, iar cei care vor la privat sa le fie transferata integral contributia la privat.

    Vor sa faca si Pilonul I optional?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb