LIBERALII SUSPECTEAZĂ GUVERNUL CĂ PREGĂTEŞTE FRAUDA ELECTORALĂ ŞI ACUZĂ:  Boc refuză oferta STS de combatere a votului multiplu

Cristina MihalaŞcu
Ziarul BURSA #Politică / 10 septembrie 2009

Preşedintele PNL, Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu

PNL este nemulţumit de decizia premierului Emil Boc care a refuzat propunerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) cu privire la crearea unei platforme tehnice pentru depistarea şi sancţionarea votului multiplu, a declarat, ieri, preşedintele partidului, Crin Antonescu.

Membrii PNL solicită explicaţii Guvernului cu privire la motivul pentru care a refuzat utilizarea de către secţiile de votare a unui astfel de sistem, care ar putea împiedica frauda electorală pentru alegerile din această toamnă.

Crin Antonescu a declarat: "Îi cer şefului Guvernului să prezinte public motivaţia pentru care nu a dat curs propunerii din partea STS. Se pare că actualul Guvern este preocupat de turism, însă singurul succes înregistrat în acest domeniu a fost pentru turismul electoral".

Concluzia preşedintelui PNL este aceea că, prin atitudinea de respingere a unei astfel de propuneri, actualul Guvern ar dori ca, în toamnă, să fie fraudate alegerile prezidenţiale.

PNL vrea să iniţieze o moţiune pe pachetul Educaţiei

De asemenea, Crin Antonescu a anunţat, ieri, că împreună cu colegii săi, senatori şi deputaţi, doreşte iniţierea unei moţiuni de cenzură pe unul din pachetele legislative asupra căruia premierul Emil Boc îşi va asuma răspunderea, mai precis Educaţia.

Preşedintele PNL a explicat: "Este inacceptabil principiul asumării răspunderii pe legi atât de importante ţării. A accepta acest pachet înseamnă să nu mai acceptăm că este Parlament în această ţară!".

Potrivit domniei sale, pachetul "Andronescu" promovează o falsă reformă, cu scopul "confiscării unui subiect important în scopuri electorale".

"Nu vedem în acest cod manifestată ideea reformei, persistă sistemul birocratic şi confuzia generală a părinţilor şi a elevilor", a precizat Antonescu.

Numărul amendamentelor pe care PNL le va propune, vineri, la cele trei legi pentru care primul ministru, Emil Boc, îşi va asuma răs­punderea în faţa Legislativului, pe 15 septembrie, ar fi ajuns la cifra impresionantă de 1000, potrivit senatorului PNL Teodor Meleşcanu.

Principalele nemulţumiri ale peneliştilor în viitorul cod al Educaţiei vizează lipsa alocării de bani pentru învăţământul timpuriu, inexistenţa unei filiere profesionale în sistemul preuniversitar, lipsa autonomiei liceelor în organizarea concursului de admitere şi imixtiunea politicului în învăţământ prin descentralizare.

Premierul Emil Boc a anunţat, deja, că Executivul va prelua în proiectul legii Educaţiei numai amendamentele care se încadrează în Pactul naţional în domeniu şi în prevederile bugetare existente, indiferent din partea cărui grup parlamentar provin.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că, în cursul acestei săptămâni, va discuta cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare pe marginea codului Educaţiei asupra căruia Guvernul urmează să îşi asume răspunderea săptămâna viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb