Libra Internet Bank continuă finanţarea prin bursă şi listează a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 milioane de euro

J.P.
Piaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Libra Internet Bank continuă finanţarea prin bursă şi listează a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 milioane de euro

Libra Internet Bank, prima bancă din România care a oferit contul bancar 100% online şi creditul 100% online, continuă finanţarea prin bursă şi listează a doua sa emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 milioane de euro. Obligaţiunile se tranzacţionează pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier LIBRA28E. Prima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, în valoare de 4,29 milioane euro, se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, din 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Ne bucură revenirea Libra Internet Bank la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă emisiune de obligaţiuni. Listarea obligaţiunilor Libra în valoare de 40 milioane de euro demonstrează că piaţa de capital locală este, inclusiv pentru sistemul bancar, un partener de încredere pentru finanţare şi dezvoltare. Obligaţiunile corporative şi titlurile de stat listate în acest an însumează peste 7 miliarde de lei, fonduri care au mers spre susţinerea economiei şi planurile de dezvoltare ale emitenţilor", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Întregul sistem bancar din România a demonstrat deopotrivă forţă şi siguranţă, în aceşti aproape 2 ani de pandemie. În ceea ce priveşte Libra Internet Bank, ne-am afirmat fără echivoc drept unul dintre cei mai dinamici şi mai inovatori actori financiari, demonstrând totodată soliditate şi consistenţă. Performanţa noastră se reflectă perfect în reuşita deplină a plasamentului de anul acesta, urmată de cea de a doua listare de obligaţiuni din istoria băncii", a declarat Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a vândut anul acesta un număr de 400 de obligaţiuni senioare eligibile MREL, nominative, dematerializate, negarantate şi neconvertibile, denominate în euro, în valoare totală de 40 milioane de euro. Investitorii au cumpărat obligaţiunile în cadrul unui plasament privat derulat în 22-23 septembrie 2021 şi 11 noiembrie 2021.

"Libra Internet Bank este o bancă de succes, aflată în plină ascensiune. Avem planuri mari de dezvoltare şi deţinem fundamentul solid necesar pentru implementarea lor: agilitatea derivată din strategia bine aleasă, nivelul tehnologic şi capacitatea de valorificare a oportunităţilor. Perioada pandemică a demonstrat că investiţiile în bănci ramân sigure şi profitabile, iar Libra Internet Bank este fără îndoială unul dintre performerii acestei perioade", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

"Fiecare nou emitent reprezintă pentru noi deopotrivă un motiv de bucurie, pentru că a ales Bursa pentru a se finanţa, precum şi o obligaţie. Libra Internet Bank listează astăzi a doua sa emisiune de obligaţiuni, care este în acelaşi timp a 28-a emisiune de obligaţiuni corporative listată anul acesta la Bursă. Prin această nouă emisiune, compania a strâns fondurile necesare pentru a-şi duce planurile de dezvoltare mai departe. Este şi o obligaţie pentru noi, întrucât ne îndeamnă să creăm şi să dezvoltăm proiecte noi în beneficiul tuturor celor prezenţi la bursă, companii şi investitori. Din 2017 dezvoltăm proiectul Made in Romania dedicat antreprenorilor, anul trecut am lansat o primă iniţiativă care promovează investiţiile responsabile şi standardele ESG, iar anul acesta proiectul prin care ne dorim profesionalizarea consiliilor de administraţie. Credem cu tărie că prezenţa la bursă reprezintă un beneficiu pentru emitenţi, mult mai mare decât valoarea în sine a finanţărilor pe care le atrag", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile LIBRA28E au o valoare nominală de 100.000 euro, cu scadenţa de 7 ani, la 28 septembrie 2028, şi o rată a cuponului fixă de 4,25% pe an. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global şi manager, şi Alpha Bank România, în calitate de manager, iar listarea obligaţiunilor la BVB s-a făcut cu sprijinul Alpha Bank România. Asistenţa juridică a fost acordată emitentului de către firma internaţională de avocatură CMS.

"Admiterea la tranzacţionare a noilor obligaţiuni emise de Libra Internet Bank demonstrează preocuparea emitentului pentru transparenţă în relaţia cu investitorii săi, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea pieţei de capital locale. Pentru noi, ca intermediari, contribuţia la structurarea şi vânzarea emisiunii de obligaţiuni LIBRA28E reprezintă ocazia de a sprijini, indirect, clienţii Libra Internet Bank, în mare parte profesii liberale şi antreprenori români, să traverseze această perioadă dificilă şi să investească în proiecte noi", a comentat Iuliana Muşat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

"Ne bucurăm că ne-am adus contribuţia, în calitate de intermediari ai emisiunii de obligaţiuni, la consolidarea angajamentului Libra Internet Bank de finanţare prin intermediul pieţei de capital. Eforturile noastre de vânzare au atras o gamă diversificată de investitori care sprijină viziunea emitentului şi au încredere în strategia sa de dezvoltare", a declarat Nicoleta Ruxăndescu, Director Investment Banking Unit din cadrul Alpha Bank România.

"Suntem onoraţi că am putut fi alături de Libra Internet Bank în acest proiect de succes care reprezintă o nouă etapă în evoluţia emitentului, dar şi a acestui tip de obligaţiuni, foarte importante pentru instituţiile de credit şi pentru diversificarea tipologiei instrumentelor admise pe piaţa de capital", a declarat Horea Popescu, Managing Partner, CMS România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb