Liceul Auto din municipiul Galaţi, modernizat cu fonduri europene

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Politică / 20 iulie 2023

Liceul Auto din municipiul Galaţi, modernizat cu fonduri europene

O altă unitate de învăţământ din municipiul Galaţi a fost modernizată cu fonduri europene. De această dată este vorba despre un liceu cu tradiţie în judeţ, respectiv Colegiul Tehnic "Traian Vuia", principala sa clădire fiind reabilitată cu 1,7 milioane de euro.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, subliniază: "Totul porneşte de la educaţie şi este important să le asigurăm copiilor cele mai bune condiţii în unităţile şcolare. De aceea, am adus la noi standarde clădirea acestui liceu cu o frumoasă tradiţie în oraşul nostru".

În principal s-au realizat lucrări de reabilitare termică şi de consolidare, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianţă, zugrăveli lavabile la pereţi şi tavane, lucrări de sistematizare verticală, achiziţionare de mobilier şcolar (bănci, scaune, catedre) şi calculatoare.

"Lucrările sunt în curs de recepţie. Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 8,1 milioane de lei, din care cheltuieli totale nerambursabile reprezintă circa 3,8 milioane de lei. În plus, Primăria municipiului Galaţi mai are un proiect aprobat pentru finanţare în cadrul PNRR, ce presupune renovarea cantinei, a sălii de sport, a două cămine, a două ateliere şi a simulatorului de la Liceul Auto. Valoarea totală a acestui proiect este de circa 4 milioane de euro", mai informează Primăria Galaţi.

Municipalitatea a realizat deja peste 20 de obiective de investiţii ce au vizat tot atâtea unităţi de învăţământ din oraş, iar în diverse stadii sunt alte 30 de proiecte pentru modernizarea grădiniţelor, a şcolilor şi liceelor.

Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor a intrat în reabilitare

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că au început lucrările de eficientizare energetică la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Potrivit iniţiatorului proiectului, este vorba de reabilitarea energetică a principalului corp de clădire a spitalului, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 4,8 milioane de lei (TVA inclus).

"Au început lucrările la una dintre cele mai importante investiţii de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, după ce am desemnat un nou constructor. Firma care a câştigat prima licitaţie nu şi-a îndeplinit prevederile contractuale, motiv pentru care Consiliul Judeţean a emis şi un certificat constatator negativ, deoarece avem toleranţă zero faţă de firmele care nu-şi fac treaba. În cadrul acestei investiţii, se va înlocui tâmplăria şi acoperişul, se va recompartimenta interiorul şi vor fi reabilitate instalaţiile electrice, termice şi de distribuţie a apei. Mai mult, vor fi montate panouri fotovoltaice, pompe de căldură şi sisteme inteligente de gestionare şi monitorizare a consumului de energie. În acest moment, se lucrează doar la exterior", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrarea este realizată de către S.C. PM Construct 2007 S.RL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb