Licitaţia First Republic Bank este în desfăşurare

D.T.
Bănci-Asigurări / 30 aprilie 2023

Sediul First Republic Bank, în districtul financiar din San Francisco

Sediul First Republic Bank, în districtul financiar din San Francisco

Autorităţile de reglementare din SUA încearcă să încheie o vânzare a First Republic Bank (FRC.N) în weekend, aproximativ o jumătate de duzină de bănci depunând oferte, au declarat ieri surse, în ceea ce va fi probabil a treia mare bancă americană care va da faliment în două luni, informează Economedia.ro.

Citizens Financial Group Inc (CFG.N), PNC Financial Services Group (PNC.N) şi JPMorgan Chase & Co (JPM.N) se numără printre ofertanţii care se luptă pentru First Republic în cadrul unui proces de licitaţie condus de Federal Deposit Insurance Corp, potrivit unor surse familiare cu acest subiect. US Bancorp (USB.N) se numără, de asemenea, printre băncile cărora FDIC le-a cerut să depună o ofertă. Procesul FDIC a demarat în această săptămână, arată sursa. Ofertanţilor li s-a cerut să prezinte oferte fără caracter obligatoriu până vineri şi au studiat registrele contabile ale First Republic în weekend.

Se aşteaptă ca o tranzacţie să fie anunţată în această seară, înainte de deschiderea pieţelor asiatice, iar autoritatea de reglementare va spune probabil în acelaşi timp că a pus sechestru pe creditor.

În prezent, băncile interesate evaluează opţiunile pentru a vedea pentru ce ar dori să liciteze, şi este probabil ca creditorii să liciteze pentru toate depozitele FRC, o parte considerabilă din activele şi o parte din pasivele sale.

O tranzacţie pentru First Republic ar veni la mai puţin de două luni după ce Silicon Valley Bank şi Signature Bank au dat faliment pe fondul scăderii depozitelor de la creditorii americani, obligând Rezerva Federală să intervină cu măsuri de urgenţă pentru a stabiliza pieţele. Deşi pieţele s-au calmat de atunci, o tranzacţie pentru First Republic ar fi urmărită îndeaproape pentru cantitatea de sprijin pe care trebuie să o ofere guvernul.

FDIC asigură în mod oficial depozitele de până la 250.000 de dolari. Dar, temându-se de noi retrageri bancare, autorităţile de reglementare au luat măsura excepţională de a asigura toate depozitele atât la Silicon Valley Bank, cât şi la Signature.

În încercarea de a găsi un cumpărător înainte de închiderea băncii, FDIC se adresează unora dintre cei mai mari creditori din SUA. Marile bănci au fost încurajate să liciteze pentru activele FRC, se mai precizează în sursă.

JPMorgan deţine deja mai mult de 10% din totalul depozitelor bancare din ţară şi ar avea nevoie de o derogare specială din partea guvernului pentru a adăuga mai mult.

"Faptul că o bancă mare ar cumpăra toată sau cea mai mare parte din bancă ar putea fi mai sănătos pentru clienţii First Republic, deoarece i-ar putea plasa pe o platformă mai largă şi mai stabilă", a declarat Eugene Flood, preşedintele A Cappella Partners, care este director independent la First Citizens BancShares şi Janus Henderson. First Citizens a fost de acord să cumpere luna trecută banca falimentară Silicon Valley Bank.

First Republic a fost fondată în 1985 de James "Jim" Herbert, fiul unui bancher comunitar din Ohio. Merrill Lynch a achiziţionat banca în 2007, dar aceasta a fost listată din nou la bursă în 2010, după ce a fost vândută de noul proprietar al Merrill, Bank of America Corp (BAC.N), în urma crizei financiare din 2008, arată sursa citată.

Timp de ani de zile, First Republic a atras clienţi cu averi mari cu rate preferenţiale la creditele ipotecare şi la împrumuturile ipotecare. Această strategie a făcut-o mai vulnerabilă decât creditorii regionali cu clienţi mai puţin înstăriţi. Banca a avut un nivel ridicat de depozite neasigurate, care se ridicau la 68% din depozite.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. mai urmeaza, nu e ultima

    astept problemele sa apara si la nume mari - mai spre toamna - iarna oct-nov-dec sau poate anul viitor .... jp morgan, morgan chase, goldman sachs... sa nu le credeti mai smechere ca astea mai mici... marimea difera , putreziciunea e aceeasi 

    1. tin minte si in 2008-2009 ca toti ziceau ca gata! e ultima companie cazuta si totul merge spre mai bine... pana a bubuit primul nume IMPORTANT de s-au scofalcit toti...

      In prezent inca (!) indicatorul fear-greed (frica - lacomie) de la cnn business alterneaza de la zi la zi intre high greed si extreme greed.... inca frica nu s-a instalat in mod corect printre zanaticii care inca mai cumpara.  

      Eu am sperat sa fie o piata bear rapida si sa ne vedem apoi de treaba. . . ma tem ca o sa mai dureze (tocmai datorita interventiilor idioate ale FED si ale Trezoreriei)  

      FED o sa kick the can down the road cat de mult poate(ca pana acum). Suturi mai mici , suturi mai mari, dar conserva se va rostogoli. cine stie cand vine piata bear dc vine. Ma uit si la ai nostri in Ro, tot aia fac amana problemele(deficit bugetar, deficit la pensii-cat se incaseaza la cas fata de cat se plateste, plecarea tinerilor cu studii din tara, aparat bugetar exagerat, pensii speciale, etc), acum maresc bonurile de masa, lumea mai ia o gura de aer, mai pun niste taxe la cine ia si pensie si salariu bugetar peste Iohannis, si iaca-asa. Mai o amana.

      " cine stie cand vine piata bear dc vine. "

      P O F T I M ?????? 

      uita-te pe grafice in 2022 (graficele lunare) - ce a fost aia? nu avem 5 valuri in jos , cu caracter impulsiv , deci o piata bear ? acolo am avut ciclul de val 1 descendent si mai apoi (din oct 2022) avem (aproape de finalizare) ciclul de val corectiv 2 - in prezent in ultimul val ascendent , de finalizare INAINTE DE CICLUL DE VAL 3 DESCENDENT (cel mai puternic din intreaba piata bear).  

      intr-un comentariu mai sus am zis ca e posibila evolutia FLAT (laterala).  

      asta (prezumtiv) ar presupune reverificarea mai intai a minimelor din oct 2022 si apoi un val de neam prost in sus care va reverifica all times highs (de fapt doar aria de rezistenta de sub crestele platoului de la varf).  

      dar e doar o asumptie - vedem impreuna ce va fi - nu o dau ca scenariu sigur.  

      scenariul meu de baza inca e ca finalizam ciclul de val 2 (corectiv, in sus) in curand si mai apoi ciclul de val 3 descendent VA FI CU FORTA ASUPRA NOASTRA (experiente gen feb - apr 2009 pe burse).  

      Da, am inteles ce ai vrut sa spui. Si cred ca o sa-mi iau o protectie, in caz de. Cum ca din oct 2022 si pana azi e doar o corectie de bear market. Dar pare prea lunga ca sa fie doar o corectie(8 luni). De aceea cred ca flat market va fi mai plauzibil, exact ce zice FED soft landing nu hard landing, o recesiune minora, deci nici crestere dar nici scadere panicata. De exemplu, la dow jones suntem la 34200, din mai 2021 si pana azi a mai fost aceasta valoare de 17 ori(in 17 luni diferite). Mi se pare flat market mie, nu bear, nu ca-n 2008.

      In 2008 guvernul a creat recesiunea, cand a taiat pensiile, salariile la bugetari si a inghetat toate achizitiile publice(la noi). Acum dimpotriva, cum vad ca incetineste ceva, mai arunca niste ciolane la oameni, acum 40 de lei bonul de masa, laptele cu 20% mai ieftin, casa verde, subventii pt seceta, pt ucraina, a fost pt pt benzina,inca e pt curent etc, toate intra in PIB si nu-l lasa sa se prabuseasca ca-n 2009. Asta se intampla si-n vest. 

    si vedeti ca in Mai avem iar PANICA pe burse (panica din aia mare, nu caterinca de anul trecut sau de pana acum - de pana in martie) ... coada panicii - daca va avea coada :D ...se va manifesta poate pana in iunie'23

    dupa aceea avem vara in care vom ave niste cresteri corective 

    apoi vine toamna iarna cu inca o rasuflare a dragonului in jos, bearish pe piete 

    Luna Mai 2023 va incepe cu jocuri sus-jos-sus-jos (formare platou) si apoi intr-o zi cu soare o sa incepeti sa vedeti cadeti zilnice de 3-7 % procente pe zi....zilnic! :) Sa nu-mi ziceti mie Vali daca nu o sa fie asa si nu o sa ne distram!  

    1. Ai zis aprilie-mai, s-a dus aprilie, mai avem luna mai.

      interventiile succesive ale FED (via Schwab si BlackRock, dar si altii) transforma bear market-ul intr-o evolutie flat (laterala) mai degraba consumand timp decat pret.

       

      daca ai de gand sa imi mai servesti o pleasca din aia cu " nu ai avut dreptate" cat sa imi mai dai o flegma in freza inca o data, poti sa te duci de unde ai venit la mama ta ca nu stii trading si investing ca sa intelegi cat de lichide si supuse schimbarii pot fi situatiile in piata reala.  

       

      eu nu fac pe mama omida aici cand vine vorba de piete, situatia e lichida si se poate schimba.

      astept un minim in mai sau iunie si apoi ... O PROBABILA REVERIFICARE A ALL TIMES HIGH (sept-oct? 2023) 

    Volumul de credit comercial oferit de băncile din SUA, în valoare absolută,

    a înregistrat recent cea mai abruptă coborâre din istorie,

    asta da problema ptr. USA, mai ale INAINTE de ALEGERI PREZIDENTIALE 

    1. Commercial and Industrial Loans, All Commercial Banks martie 2023 2.787 bil usd, martie 2022 , 2531 bil usd, +1%, deci creste YOY nu scade. Si fata de lunile trecute a crescut. Si la noi creste la fel, cel in euro, nu cel in lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb