"Lido" SA a rămas pe pierderi, în primul semestru

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2016

"Lido" SA a rămas pe pierderi, în primul semestru

"Lido" SA a raportat pierderi de 763.830 lei, în primul semestru, faţă de -629.897 lei, în perioada similară din 2015, pe fondul unei cifre de afaceri zero, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea "Lido" SA precizează că face demersuri ca să obţină licenţele necesare pentru a putea desfăşura obiectul de activitate principal, "Agenţie turistică".

Decizia a fost luat în contextul în care societatea nu mai deţine în patrimoniu activele necesare desfăşurării activităţii principale de turism, conform comunicatului citat. În prezent, societatea deţine un teren în Bucureşti şi unul în Eforie Sud.

Compania a anunţat că a încheiat un contract de închiriere pe trei ani al Vilei Eforie Sud, în scopul obţinerii de profit.

În 2007, Constantin Monteoru Anghelescu şi urmaşii familiei Ghika au obţinut retrocedarea hotelului Lido în calitate de urmaşi ai foştilor proprietari, astfel că fraţii Gheorghe şi Viorel Păunescu, care îl cumpăraseră de la statul român, prin Lido SA, au cerut despăgubiri în instanţă.

După privatizare, Lido SA a transmis complexul către Compania Hotelieră Intercontinental România (CHIR) SA, atunci în proprietatea fraţilor Păunescu, pentru ca în final hotelul, piscina şi terenul aferent să ajungă la firma Hotel Lido Bucureşti SRL.

În prezent, familia Adamescu deţine aproape 33% din "Intercontinental", după ce compania Astra Asigurări a cumpărat un pachet de 16,2% din acţiunile Intercontinental pentru 4,1 milioane euro, în 2011, iar, în 2008, The Nova Group (TNG), controlată de aceeaşi familie, mai cumpărase 15,7% din acţiunile Intercontinental, pentru circa 3 milioane euro.

Familia lui Dan Adamescu a cesionat, în martie 2015, societatea "Hotel Lido Bucureşti" SRL, deţinută prin intermediul "Intercontinental", către o societate din Olanda - "Savile Estate Investors" B.V., în condiţiile în care, în noiembrie 2014, "Hotel Lido Bucureşti" SRL obţinuse în instanţă despăgubiri de 31,71 milioane de lei de la statul român.

Potrivit deciziei irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, suma reprezintă valoarea contabilă a imobilului la momentul ieşirii bunului (n.r. hotelul Lido) din patrimoniul societăţii - 08.03.2007, valoare ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie de la momentul plăţii efective.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toate prostiile de la lido se intampla cu statul fiind cel mai mare actionar...cat sa poti rezista in romania? Zero cifra de afaceri timp de 18 luni? Felicitari!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb