Linnify se extinde în SUA cu un nou sediu în Austin

F.D.
Companii / 20 decembrie 2023

Linnify se extinde în SUA cu un nou sediu în Austin

Linnify, firmă de IT originară din Cluj-Napoca, anunţă extinderea internaţională pe piaţa americană. Compania inaugurează noul sediu din Austin, Texas, unul dintre hub-urile tehnologice cu o dezvoltare accelerată în ultimii ani, având ca sprijin parteneriatul solid cu Austin Venture Association. Acesta este al doilea sediu după cel din Cluj, reprezentând un pas important şi continuarea misiunii de a susţine ecosistemul de start-up-uri şi scale-ups în domenii precum Sănătate, Educaţie, Future of Work şi Energie, conform unui comunicat de presă al companiei.

Firma face primul pas în procesul de extindere pe piaţa din Statele Unite ale Americii, deschizând cel de-al doilea sediu în Austin, într-un context economic transformat la nivel internaţional pentru domeniul IT.

"Decizia de a ne extinde pe piaţa din Austin a fost un demers firesc, având în vedere contextul de piaţă favorabil. Criza din martie 2023 provocată de colapsul Silicon Valley Bank a avut un impact semnificativ asupra întregului ecosistem antreprenorial din Statele Unite, diminuând apetitul pentru risc în sectorul investiţional local. Acesta a fost un motiv în plus pentru noi să ne concentrăm pe gestionarea riscurilor în dezvoltarea de produs, utilizând metodologiile noastre inovatoare de validare", susţine Cătălin Briciu, Co-CEO şi Fondator Linnify.

Extinderea Linnify în America a fost consolidată de colaborarea cu Austin Venture Association (AVA), iniţiat la începutul anului 2023.

"Colaborarea cu Austin Venture Association ne permite să amplificăm impactul abordării noastre bazate pe validare într-un mediu în care ecosistemul start-up-urilor se află într-un proces de dezvoltare tot mai accelerat. Parteneriatul deschide numeroase oportunităţi de creştere, permiţându-ne să integrăm şi să adaptăm gândirea orientată către validare într-un context dinamic şi plin de potenţial", a declarat Cătălin Briciu, Co-CEO al Linnify.

De asemenea, prezenţa internaţională a fost susţinută de mai multe vizite regionale pe parcursul anului 2023 şi implicarea în evenimente de profil prin acţiuni de mentorat. Astfel, Linnify a susţinut şase ateliere teoretice şi practice pentru peste 100 de fondatori de start-up-uri americani din domenii precum sănătate, educaţie şi energie, prezentând procesul de validare a produselor prin Validation Playbook, metodologie marca Linnify. Printre evenimentele organizate se numără şi o întâlnire de tip roundtable găzduită de Centrul de Inovare din Texas, unde actori cheie ai inovaţiei din Austin au dezbătut provocările actuale din ecosistem.

"Acesta nu este doar un parteneriat, este o iniţiativă transformatoare a ecosistemului de inovaţie din Austin prin care furnizăm start-up-urilor locale aflate într-o etapă incipientă şi de consolidare accesul la informaţii esenţiale şi resurse. Programul Business Member Services are exact acest scop: de a oferi valoare adăugată comunităţii noastre. Linnify, ca noi membri, vin cu un plan clar de dezvoltare al noilor afaceri, bazat pe date reale din piaţă, informaţii esenţiale pentru investitorii de capital de risc în vederea deciziilor de finanţare", declară David Valentino, Director General al Austin Venture Association.

Un alt parteneriat strategic precum cel din Austin îl reprezintă parteneriatul de validare cu RubikHub, o organizaţie care are misiunea de a dezvolta segmentul antreprenorial din România. Astfel, Linnify se va implica activ în programul Scale to USA, venind în sprijinul participanţilor prin procesul de validare şi conexiunile cu mediul de afaceri din Austin.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb