LISTA CELOR MAI MARI DESPĂGUBIRI ACORDATE DE ANRP Ginerele preşedintelui Băsescu, nepotul lui Gigi Becali şi "Stelu", printre beneficiari

Companii / 14 decembrie 2014

sursa:media.hotnews.ro

sursa:media.hotnews.ro

Cele mai mari 30 de despăgubiri acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) însumează peste 4,6 miliarde de lei (circa 1,05 miliarde de euro), printre cei care au primit titluri de depăgubire numărându-se unul dintre ginerii lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceri Gheorghe Stelian zis "Stelu", precum şi unul dintre nepoţii omului de afaceri Gigi Becali, Vasile Geambazi, potrivit unui raport al Curţii de Conturi citat de HotNews.

Raportul arată că cei trei beneficiari de despăgubiri menţionaţi nu sunt moştenitori direcţi ai persoanelor cărora comuniştii le-au naţionalizat averile, ci cumpărători de drepturi litigioase de la moştenitorii de drept.

Radu Pricop figurează, alaturi de alte patru persoane, ca beneficiar al unei despăgubiri de circa 10 milioane de euro.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian apare în "Top 30" cu cele două dosare soluţionate cu emiterea titlului de despăgubire, în valoare totală de circa 150 de milioane de euro, care fac obiectul dosarului penal în care este urmărit de DNA alături de Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT. "Stelu" nu este singurul beneficiar din cele două dosare de despăgubire, alături de el figurând şi Valentin Vişoiu, Adrian Andrici, şi Gabriel Gheorghe, aceştia fiind, de asemenea, urmăriţi penal în dosarul penal de la DNA.

Vasile Geambazi figurează pe lista de la ANRP cu o despăgubire de 67 de milioane de euro, fiind singurul titular al acelui dosar.

Cea mai mare despăgubire individuală de pe listă a luat-o omul de afaceri Horia Simu Şchiopu, peste 100 de milioane de euro. Potrivit raportului Curţii de Conturi, nici Şchiopu nu este moştenitor direct în dosar, el cumpărând drepturile litigioase cu circa 1,5 milioane dolari.

Pe lista celor mai mari 30 de dosare pentru care ANRP a emis titluri de despăgubire figurează însă şi moştenitori direcţi ai proprietarilor de drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb