LIVIU DRAGNEA: "Nu vom adopta nicio taxă în plus şi nu vom modifica impozitarea în deserviciul companiilor cinstite"

Andrei Stan
Politică / 10 iulie 2017

Cabinetul Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Cabinetul Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Actualizare 15:25

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat întrebat despre posibilitatea introducerii taxei de solidaritate, că Guvernul nu va adopta nicio taxă "în plus" pentru români şi nu va modifica procedura de impozitare în deserviciul companiilor "cinstite", fără însă a face alte precizări cu privire la intenţiile Executivului.

"Vrem să adoptăm măsuri care să facă viaţa mai uşoară şi lor (românilor - n.r.) şi mediului de afaceri", a spus şeful PSD.

Întrebat când vor avea românii un răspuns cu privire la posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate, Dragnea a spus că răspunsul există deja: "Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (...) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite. Cele care sunt în zona de evaziune fiscală, sigur, pot să fie supărate".

Preşedintele PSD a fost întrebat dacă acest lucru înseamnă că renunţă la taxa de solidaritate, însă nu a oferit un răspuns clar.

El a spus: "Nu renunţ la nimic din ce am vorbit în campania electorală, să facem în aşa fel încât mediul fiscal şi mediul de afaceri din România să fie atractiv, predictibil şi stimulativ".

Întrebat, din nou, de ce aceste măsuri au apărut în noul program de guvernare, diferit de cel din campania electorală, Dragnea a răspuns iritat: "Am mai spus de 244 de ori".

El a precizat că toate măsurile fiscale vor fi discutate în cadrul unui pachet mai larg.

--------

Actualizare 15:17 Tăriceanu, despre rectificarea bugetară: "La Senat, trebuie completate sumele pentru deplasări"

Senatul are nevoie de bani în plus la rectificarea bugetară pentru deplasări, susţine preşedintele forului Călin Popescu Tăriceanu, precizând că urmează să vadă în această săptămână care sunt propunerile pentru rectificare.

Tăriceanu a declarat: "Nu am primit încă din partea serviciilor Senatului (...) urmează să văd săptămâna aceasta care sunt propunerile pentru rectificarea bugetară. Sunt anumite sume care trebuiesc completate, cum ar fi, de exemplu, capitolul de deplasări".

El a precizat că în cadrul şedinţei coaliţiei nu s-a discutat detaliat despre rectificarea bugetară care ar urma să fie făcută în perioada următoare.

(M.I.)

----------

Actualizare 15:10 Mihai Tudose: "Rectificarea bugetară va fi pozitivă; administraţia locală şi ministerele vor primi mai mulţi bani"

Premierul Mihai Tudose a afirmat astăzi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că săptămâna viitoare va avea loc o primă discuţie cu privire la rectificarea bugetară, care va fi, cu siguranţă, pozitivă, urmând să se aloce mai mulţi bani administraţiei locale şi tuturor ministerelor care vin cu argumente justificative în acest sens.

Întrebat când va avea loc rectificarea bugetară, prim-ministrul a răspuns: "Săptămâna viitoare vom avea o primă discuţie despre rectificare, va fi pozitivă, pot să vă spun de acum".

Chestionat dacă la Ministerul Apărării vor fi alocaţi mai mulţi bani, Tudose a spus că acest sector beneficiază deja de 2% din PIB.

(S.A.)

------------

Actualizare 14:59 Tăriceanu: "Sunt mulţumit de activitatea lui Tudose"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, astăzi, că este mulţumit de ceea ce premierul Mihai Tudose a prezentat în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare şi a precizat că observă o preocupare a acestuia "de a organiza întâlniri, discuţii bilaterale cu toţi membrii Guvernului", dar şi cu privire la buget, încasări şi cheltuieli.

Liderul ALDE a declarat: "Am discutat câteva chestiuni importante, prim-ministrul ne-a informat în legătură cu o serie de decizii care au fost luate şi implementate la nivelul Guvernului şi care pentru mine şi colegii mei sunt foarte importante, cum ar fi deblocarea a nu mai puţin de nouă miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură la Ministerul Transporturilor - proiect care este foarte avansat şi urmează să fie lansat în dezbatere publică. (...) Evaluarea pe care Ministerul de Finanţe să o prezinte în legătură cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, acestea sunt genul de proiecte pe care le-am discutat".

Tăriceanu s-a declarat mulţumit de ceea ce a prezentat premierul Mihai Tudose în şedinţa coaliţiei.

Şeful Senatului a precizat: "Observ o preocupare, aşa cum e de altfel firesc, în primul rând de a organiza întâlniri, discuţii bilaterale cu toţi membrii Guvernului urmărind o agendă pe care ne-a şi prezentat-o. Observ o preocupare de urmărire a modului în care funcţionează bugetul, adică încasări, cheltuieli. Ne-a informat în câteva cuvinte despre ceea ce urmează să facă în întâlnirile de la Bruxelles pe care le are programate".

Întrebat dacă problemele de comunicare din interiorul coaliţie, în special dintre el şi Liviu Dragnea au fost rezolvate, Tăriceanu a răspuns afirmativ, precizând că s-a convenit să existe săptămânal o reuniune între conducerea partidelor şi Executiv.

De asemenea, întrebat dacă a fost consultat de către partenerii din PSD legat de noile măsuri de guvernare, Tăriceanu a spus că altfel nu putea fi votat programul de guvernare.

Tăriceanu a spus: "Cum vă imaginaţi că putem să votăm un program de guvernare în Parlament? Sigur că am avut consultări, sigur că există problema oportunităţii secvenţialităţii unor astfel de măsuri şi punctul de vedere pe care l-am avut eu l-am comunicat".

(M.I.)

--------

Actualizare 14:15

Premierul Mihai Tudose a declarat la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că s-a stabilit ca săptămânal să fie şedinţe de informare a coaliţiei despre ceea ce s-a întâmplat în săptămâna precedentă şi activitatea de la Guvern din săptămâna următoare.

În plus, lunar se va face o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare.

Mihai Tuodose a afirmat: "Eu am solicitat şi partidele coaliţiei au solicitat şi domnul preşedinte Dragnea a solicitat ca între Guvern şi Parlament, ca între Guvern şi coaliţie să existe un dialog permanent. Am stabilit următorul mod de lucru: săptămânal să fie şedinţe de informare cu coaliţia despre ceea ce s-a întâmplat în săptămâna trecută şi ceea ce ne propunem să facem la Guvern în săptămâna viitoare, iar o dată pe lună să fie o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare plecând de la termene, implicări şi realizări. Atunci va fi acea analiză, o dată pe lună. În rest, în fiecare săptămână - am stabilit vineri - raportul de activitate va fi transmis coaliţiei celor două partide şi de asemenea va fi urcat şi pe site-ul Guvernului".

(M.I.)

--------

Actualizare 12:53 Şedinţa coaliţiei PSD-ALDE a început

Şedinţa coaliţiei de guvernare, la care participă şi premierul Mihai Tudose, alături de mai mulţi miniştri, a început, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, urmând să analizeze raportul de activitate al primei săptămâni de guvernare a noului Cabinet.

La şedinţă au ajuns mai mulţi miniştri PSD, între care cel al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, cel al Economiei, Mihai Fifor, cel delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Călin Popescu-Tăriceanu a venit însoţit de o parte dintre miniştrii ALDE, şi anume Graţiela Gavrilescu (vicepremier şi ministrul Mediului) şi Toma Petcu (ministrul Energiei).

La întrunire mai participă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, precum şi mai mulţi lideri ALDE, printre care Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea.

(S.A.)

-----------

Şedinţa coaliţiei de guvernare va avea loc astăzi, de la ora 12.00, la Parlament, pentru a vedea care sunt concluziile primei săptămâni de guvernare şi care este calendarul de acţiuni pentru perioada următoare, la şedinţă fiind invitat şi premierul Mihai Tudose, alături de mai mulţi miniştri.

Întrevederea va avea loc în biroul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor, scrie News.ro.

Prim-ministrul urmează să plece astăzi într-o vizită oficială la Bruxelles, context în care participarea sa la şedinţa coaliţiei de guvernare este incertă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara joi, la Parlament, că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare, la care vor fi invitaţi premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri, pentru a vedea care sunt concluziile primei săptămâni de guvernare.

"Luni vom avea o coaliţie în care va fi invitat primul-ministru şi o serie de membri din Cabinet, care va hotărî domnul Tudose, şi vom discuta după prima săptămâna de guvernare care sunt concluziile lor şi care e calendarul de acţiuni pentru perioada următoare", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a afirmat şi aseară, la România TV, că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca în fiecare zi de luni acesta să participe la şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a prezenta săptămânal raportul de activitate, în condiţiile în care prim-ministrul îşi doreşte să îl "simtă aproape" şi să existe o comunicare foarte strânsă cu liderii coaliţiei.

Citeşte şi

DRAGNEA NEAGĂ EXISTENŢA UNOR NEÎNŢELEGERI CU TUDOSE:

"Am constatat amândoi că ne-am certat fără să ne vedem"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb