Actualizare 16:52 Şerban Nicolae: "E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine"
Senatorul PSD Şerban Nicolae consideră că schimbarea sa din funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice şi de lider de grup nu este o sancţiune, ci "un fel de act politic".
Întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut să renunţe din proprie iniţiativă la funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice şi de lider de grup al PSD, Şerban Nicolae a afirmat: "A fost aşa o discuţie, o percepţie, cum că teoretic aş putea să iau şi eu o asemenea iniţiativă, numai că eu le-am spus tuturor colegilor că din punctul meu de vedere nu am greşit cu nimic nici faţă de Liviu Dragnea, nici faţă de partid. S-a explicat că nu-i vorba despre o sancţiune, este un fel de act politic. Bănuiesc că este o decizie politică".
Senatorul social-democrat a mai spus că se gândeşte dacă va mai rămâne pe viitor în Comisia juridică a Senatului în condiţiile în care nu îi este clar în acest moment dacă ideile sale în materie de justiţie sunt compatibile cu cele ale partidului, relatează News.ro.
El a spus: "Trebuie să mă lămuresc: poate este greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului. Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie. (...) Eu nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate, ştiu şi cine sunt şi ce experienţă am şi ce pot să fac. Nu ţin neapărat să tot demonstrez şi să tot dau extemporale (...). Dacă se consideră că este nevoie de mine, particip. Dacă se consideră că sunt alţii - ca vorba lui Alecsandri: «E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine»".
Şerban Nicolae a explicat că amendamentele de graţiere a corupţilor pe care le-a depus şi care au fost în primă fază adoptate i-au aparţinut lui însuşi, dar că îi este greu să creadă că Liviu Dragnea a fost străin de ele.
Senatorul a precizat: "Am mai clarificat încă o dată de faţă cu toţi colegii faptul că nu a existat niciun fel de înţelegere între mine şi Liviu Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieţei, a reacţiilor şi alte aberaţii de genul acesta. De asemenea, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat într-o primă fază erau amendamentele pe care le-am propus eu. (...) Mi-e greu să cred că cineva interesat nu a ştiut de acele amenadamente. (...) Este adevărat că ele nu au fost dezbătute niciodată în partid. Nu avea de ce. Era o discuţie foarte tehnică".
(S.A.)
-------------
Actualizare 15:40 Dragnea, despre comportamentul deputatului Bacalbaşa: "Nu putem fi de acord cu intervenţii publice necivilizate şi obscene"
Deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat pentru şase luni din PSD deoarece partidul nu poate fi de acord cu intervenţii publice "necivilizate" şi "obscene", a anunţat astăzi liderul PSD, Liviu Dragnea, care a precizat că, dacă Bacalbaşa nu îşi va revizui comportamentul, atunci va fi adoptată o măsură mai dură împotriva sa.
Dragnea a mai subliniat, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că PSD e un "partid civilizat": "Asta nu înseamnă că noi nu permitem colegilor noştri să intre în dezbateri, să critice sau să răspundă la atacuri care de multe ori ies din zona civilizaţiei. Dar este problema celorlalte partide. Nu putem fi de acord cu tipul de intervenţie de la tribuna Parlamentului, intervenţie publică, într-un mod necivilizat şi de multe ori obscen. PSD-ul este un partid civilizat. În tot anul 2016, în cele două campanii, locală şi parlamentară, eu am cerut colegilor mei şi au acţionat în acest fel, dar n-a fost doar pentru perioada de campanie, ci asta este atitudinea partidului - nu acceptăm ca şi partid astfel de atitudini necivilizate, gesturi obscene, cuvinte care nu pot caracteriza un partid ca PSD. Sper ca domnul Bacalbaşa să înţeleagă în această perioadă de şase luni că nu poate continua aşa ca şi membru de partid şi parlamentar propus şi susţinut de PSD în Parlamentul României. Dacă, după această perioadă, nu va înţelege că trebuie să intre în modul în care comunică PSD-ul, atunci o să adoptăm altă măsură".
(S.A.)
-------------
Actualizare 14:45 Dragnea: "Nu dau drumul Legii graţierii la Cameră până nu am garanţii că pachetul legislativ din care face parte rezolvă problema"
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat astăzi că nu îl interesează cum iese Legea graţierii din Senat pentru că nu va permite dezbaterea proiectului în Camera Deputaţilor până când nu va avea garanţii din partea Guvernului că aceasta face parte dintr-un pachet legislativ care va rezolva problemele din penitenciare.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat, într-o conferinţă de presă, că face un ultim apel la Guvern şi la Ministerul Justiţiei să prezinte în termen rezonabil dacă Legea graţierii şi alte proiecte legislative pe care le-au anunţat pot rezolva problemele din penitenciare.
Dragnea a afirmat: "Mă interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat pentru că, atunci când ajunge la Camera Deputaţilor, eu personal nu îi voi da drumul până nu am garanţii că face parte dintr-un pachet care rezolvă problema".
Liderul PSD a mai spus astăzi că a existat o lipsă de comunicare şi neîncredere între fostul lider de grup al senatorilor PSD, Şerban Nicolae, şi conducerea partidului: "A apărut această neîncredere şi această lipsă de comunicare, această lipsă de dorinţă de comunicare între preşedintele partidului, conducerea partidului şi liderul de grup, a apărut firească această propunere ca liderul de grup să fie schimbat şi să fie susţinut politic domnul Mihai Fifor. De asemenea, atâta timp cât în Comisia juridică de la Senat colegii noştri, care au adoptat nişte amendamente fără să fie susţinute de partidul care i-a propus, şi preşedinţia Comisiei juridice a fost schimbată. Aici nu este vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, de oportunitatea votului, dar şi domnul Şerban Nicolae ca şi lider de grup şi preşedinte de Comisie a mers acolo susţinut politic de către partid, şi a adoptat, a propus, a susţinut şi a convins şi colegii de partid să susţină nişte amendamente pe care partidul nu le susţine", a declarat Dragnea la finalul Comitetului Executiv Naţional care a decis înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Robert Cazanciuc la preşedinţia Comisiei juridice, iar Mihai Fifor va prelua şefia grupului senatorial al PSD.
Potrivit lui Dragnea, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului s-a reafirmat că prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a Programului de guvernare, aşa cum a fost prezentat în campanie, şi nu graţierea faptelor de corupţie.
Preşedintele PSD a precizat: "Nu am avut astăzi discuţii despre sancţiuni, nici de pedepse membrilor din Comisia juridică a Senatului, dar nici nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să fie asumate, pentru că pe noi ne interesează ca ceea ce am prezentat românilor să fie aplicat şi să fie toată lumea conştientă că acele obiective sunt prioritatea noastră. S-a mai spus şi astăzi, membrii din Comisia juridică nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie. Au fost şi poziţii publice ale mele care au fost cunoscute, asumate de partid, care din păcate nu au fost respectate. Am ascultat ce a spus colegul nostru, ce au spus colegii noştri în această şedinţă şi le-am am spus şi care este punctul meu de vedere. Indiferent de argumentele aduse atât în şedinţă, cât şi în spaţiul public, eu am ridicat această problemă colegilor mei - să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a graţierii mai este oportună".
Potrivit lui Dragnea, conducerea PSD trebuie să se gândească "serios" dacă Legea graţierii mai este oportună: "Într-adevăr, se vorbeşte de o perioadă de timp de abuzurile unor procurori, de nişte decizii discutabile ale unor judecători, despre influenţe, presiuni din partea unor instituţii asupra unui judecător, despre necesitatea adoptării unei legi a răspunderii magistraţilor, dar cu precizarea că trebuie clarificate aceste răspunderi, dar completat şi cu protecţie pentru judecători în faţa unor eventuale presiuni sau influenţe. De asemenea, se vorbeşte despre imperfecţiunile definirii unor infracţiuni, despre posibilitatea diversificării modului în care se execută pedepsele, dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de legea graţierii. (...) În aceste condiţii, trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună".
(S.A.)
------------
Actualizare 13:32
Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică, au declarat surse din partid.
De asemenea, CExN al PSD a hotărât suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, din cauza comportamentului de marţi din plenul Parlamentului.
(A.C.)
----------
Actualizare 12:26 Liviu Dragnea vrea în continuare ca Şerban Nicolae să fie sancţionat
Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început la ora 11, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, afirmând că îşi menţine poziţia potrivit căreia preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, trebuie sancţionat în urma atitudinii cu privire la graţierea faptelor de corupţie.
Întrebat dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia Şerban Nicolae trebuie sancţionat, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.
De asemenea, chestionat ce sancţiune urmează să i se aplice senatorului PSD, liderul partidului a spus că va da mai multe detalii la finalul şedinţei CExN.
"Vorbim după CExN, vă răspund la orice întrebare", a răspuns Dragnea.
(A.C.)
----------
Liderii PSD se reunesc, miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, principalul punct de pe ordinea de zi fiind sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie. Surse din conducerea PSD au declarat pentru News.ro că social-democraţii vor propune schimbarea lui Nicolae de la şefia comisiei, printre numele vehiculate să preia funcţia aflându-se şi cel al fostului ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că în CExN va propune sancţiuni pentru preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, iar dacă va constata că nu mai are autoritate în partid, va pleca să se apuce de pescuit "în mod profesionist".
"Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă", a precizat liderul PSD.
Liderii PSD vor propune schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice din Senat, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie, au declarat, pentru News.ro, surse din conducerea PSD.
Potrivit surselor social-democrate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, doreşte schimbarea lui Şerban Nicolae de la şefia Comisiei juridice, după ce acesta nu a ţinut cont de opiniile sale cu privire la graţierea faptelor de corupţie, fapt ce a generat proteste de stradă.
Sursele News.ro au precizat că există mai mulţi social-democraţi care sunt nemulţumiţi de activitatea lui Şerban Nicolae, motiv pentru care, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, se va propune schimbarea acestuia de la conducerea Comisiei juridice.
Printre numele vehiculate în PSD să preia şefia Comisiei juridice a Senatului se află şi cel al lui Robert Cazanciuc, unul din cei cinci social-democraţi din comisie.
Un alt punct de pe ordinea de zi a CExN îl constituie atitudinea deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa care, în cadrul şedinţei plenului reunit de marţi, a lansat un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură "dacă mai dă cu labele", afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.
Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat în urma ieşirii deputatului social-democrat, spunând că va reprezenta subiect de discuţie în cadrul CExN, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii "nu sunt pe persoană fizică".
"Da, nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ceea ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri, pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică", a afirmat preşedintele social-democraţilor.
Chestionat dacă Nicolae Bacalbaşa va fi sancţionat, liderul PSD a spus că această chestiune va fi stabilită în CExN. "Nu ştiu, vom discuta, dar nu este în regulă, adică nu este prima dată şi nu e-n regulă. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din ţară, nu numai membrii de partid, ci şi oameni care ne susţin şi nu e în regulă. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?", a conchis Liviu Dragnea.
Liderii social-democraţi vor mai discuta şi despre alegerile locale parţiale din 11 iunie, care constituie un subiect "important" pentru partid.
1. Niciodata nu voi mai vota PSD
(mesaj trimis de x în data de 10.05.2017, 09:42)
PSD-ul lui Dragnea este o caricatura de partid, condus de o papuse manevrata pe sfoara. Am irosit degaba votul. Nu stiu nimic despre acele amendamente la care se face referire dar Dragnea si PSD-ul lui au un comportament de hoti de buzunare, Nu asa se comporta si comunica partidul care a obtinut un record in voturile incredintate.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.05.2017, 14:42)
Bursa, ati pus virgula intre subiect si predicat.