Livrările de gaze către România nu au fost afectate de explozia din Ucraina

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 mai 2007

Livrările de gaze către România nu sunt afectate de explozia din Ucraina, toate sistemele funcţionând la parametrii normali, au declarat, ieri, surse din cadrul Dispeceratului Naţional de Gaze Naturale (DNGN), citate de Rompres.

Reprezentanţii DNGN susţin că nu deţin nici o informaţie potrivit căreia, la ora actuală, livrările de gaze naturale către România ar fi afectate în vreun fel.

Livrările de gaze naturale ruseşti spre Europa au fost întrerupte, luni după amiază, ca urmare a unei puternice explozii la un gazoduct ucrainean, a anunţat luni Ministerul ucrainean pentru Situaţii de urgenţă.

Accidentul, ale cărei cauze nu sunt cunoscute deocamdată, s-a produs în regiunea Kiev la ora 11,25 GMT, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului ucrainean pentru Situaţii de urgenţă, Viktoria Ruban.

Explozia a smuls o secţiune de aproximativ 30 metri din conductă, pe care a proiectat-o la aproximativ 150 metri de conductă.

Rusia asigură un sfert din necesarul de gaze naturale al Europei, peste 60 la sută din exporturile sale de gaze naturale ale având ca destinatar Europa. Gazele naturale ruseşti ajung în ţările comunitare trecând prin Ucraina (aproape 80 la sută) şi Belarus (ceva mai mult de 20 la sută).

Grupul rus Gazprom, care deţine monopol al extracţiei şi producţiei ruseşti de gaze naturale, este cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume, cu o valoare de piaţă de 300 de miliarde de dolari.

Rusia furnizează gaz natural României încă din anul 1979 iar până la data de 1 aprilie 2007 volumul total al exporturilor de gaz rusesc destinate României s-a ridicat la aproximativ 110 miliarde metri cubi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb