Locul sminteşte omul: Mbela Nzuzi

MAKE
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 23 aprilie 2010

Locul sminteşte omul: Mbela Nzuzi

Oarecum bizar, congoleza Mbela Nzuzi a semnalat, la televiziunea Vox News că Antena 3 manipulează informaţia.

Cu o zi înainte, în emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea, Antena 3 ciuntise în mod intenţionat o declaraţie a lui Emil Boc, rezultând ştirea falsă că premierul ar fi anunţat că statul nu va mai plăti pensiile.

Desigur, o manipulare rudimentară.

Radu Moraru fusese, însă, primul care sesizase manipularea, la postul B1TV, iar Mbela Nzuzi era, doar, cea de a doua.

Conform declaraţiilor proprietarilor, pos-tul Vox News şi B1TV nu au acţionariat comun - B1TV ţine de familia Păunescu, în timp ce Vox News este, în acte, deţinută de familia Creţu.

Deci, faptul că Mbela Nzuzi vine la Vox News de la B1TV, că programele Vox News sunt coordonate de Adrian Bucă, cel din spatele emisiunii "Naşul" de la B1TV şi că directorul Vox News, Emil Jascău, a fost director de resurse umane la Hotel "Intercontinental" nu sunt decât simple coincidenţe, pe lângă închirierile de spaţii, studiouri şi prestările de servicii ale B1TV către Vox News.

Nu-mi amintesc să mai fi fost acuzată de manipulare vreo televiziune de altă televiziune (ziarele, da, televiziunile, nu).

Acum, două deodată (fără acţionari comuni) sar pe o a treia.

Nu că Antena 3 n-ar merita-o - cei de acolo trăiesc în lumea lor, se caţără pe minciuni, prostie şi prost gust, câştigând regulat competiţia cu Realitatea TV.

Dar, este autocontradictorie alinierea posturilor Vox News şi B1TV pe tema băsesciană a mogulilor. (Declaraţia lui Boc despre manipularea TV, când "ne-a smuls microfonul", nu este decât un derivat secundar din tema mogulilor).

După dizgraţia de un deceniu în care a căzut clanul Păunescu, acum pare să se fi reconectat la preşedinţie, asigurându-i lui Traian Băsescu "diversitatea de opinii în mass media", scop în care a achiziţionat şi două publicaţii - "Evenimentul zilei" şi "Capital".

Se pare că Păuneştii nu ştiu să facă afaceri altfel (probabil şi că fratele George încă mai are nevoie de "protecţie prezidenţială" în procesele în care este urmărit de la cumpăna mileniilor).

În acest context, faptul că Mbela Nzuzi semnalează manipularea de la Antena 3, este oarecum bizar.

Mbela Nzuzi este o doamnă foarte drăguţă şi de bun simţ, de origine africană, care s-a refugiat politic în România, în 1997, la vârsta de douăzeci şi şase de ani, împreună cu soţul său, cu care, aici, a cântat în aceeaşi formaţie muzicală ("Gloria") de folclor african. A devenit lider al Organizaţiei Femeilor Refugiate în România, iar meritele i-au fost recunoscute, în 2002, la Geneva, de UN High Commissioner for Refugees.

Cu un astfel de trecut, cu o personalitate calmă, plăcută, străină de interesele de grup româneşti, Mbela Nzuzi este un exemplu izbitor că nu au niciun fel de importanţă meritele personale, dacă intri în hora politicii noastre.

Probabil că, la urmă, va fi dezgustată să fi participat la jocurile puterii, chiar dacă, pentru moment, reacţia de acum va fi fost corectă.

P.S. Mi s-a părut că Mbela Nzuzi merită osteneala unui articol, spre deosebire de "domnul Gâdea & company".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Citind articolul dvs raman surprins ca de fapt nu inteleg ce vreti. Daca l-ati fi lasat pe tema unei aprecieri prin faptul ca si dvs sesizati neregula de la Antena 3 as fi ramas pozitiv surprins. Dvs insa va dedati ca fiind cea de-a treia latura a mediei. Nu sunteti nici cu cei ce mint dar nici cu cei ce spun adevarul. Pai daca a-ti apreciat-o pe madam, ce va mai bagati peste patronul ei sa-l injositi ca faceti totul varza. Parerea mea ca ar fi trebuit sa faceti 2 articole. Unul cu lauda la adresa Vox News iar unul cu defaimare. cred c-ati fi fost mai de inteles. Cu bine Make

    1. Posibil sa nu fi fost suficient de explicit.

      Scuze!  

      Am incercat sa spun ca dezavuez orice fel de opinie jurnalistica exprimata la porunca,indiferent ca ea ar fi,chiar,corecta.  

      Din cauza asta nu m-am mai ocupat de "domnul Gadea" sau de Gabriela Vrinceanu Firea,pentru ca,in cazul lor,porunca la care se supun trece,deseori,in plan secundar,fiind umbrita cind de manipularea insasi,cind de procedeele rudimentare pe care le folosesc. 

      Mbela Nzuzi este acel caz unic unde poti observa exprimarea unei opinii corecte,dar aflate pe agenda altcuiva (pe agenda lantului Basescu-Videanu-Boc-Paunescu).  

      Da,asa cum spuneti,"ne dedam" ca fiind o alta latura a mass-media,mai rara : sintem ziaristi liberi.  

      Fara agenda.  

      Opiniile corecte ori gresite apartin semnatarului articolului,nimanui altcuiva.  

      Faptul acesta nu este pur si simplu natural,ci ziarul BURSA a structurat un anume fel de organizare si functionare a raporturilor contractuale si regulamentare interne,care sa asigure libertatea de opinie a ziaristului,inclusiv contra propriei ierarhii administrative.  

      Nu-i usor,iar celelalte doua "laturi" ale mass-media nici nu-si pun problema. 

      Sper sa va treaca raul de mare. 

      Multumesc.

      Cu bine. 

      In sfirsit,vad si eu un schimb de opinii civilizat.Ma binedispune.Multumesc Make,multumesc marinarule probabil amator

      Cred ca este al doilea editorial al Dvs. din aceasta saptamana. Ca de obicei o pozitie transanta.Considerati corecta pozitia unei prezentatoare ce spune un adevar la un post tv care minte de obicei ,B1TV . S-ar putea sa va alegeti , la figurat, evident, cu capul spart. Cine este C.G. Paunescu stim. De la afacerea cu creditele nerestituite nici pana azi, la afacerea cu orezul vietnamez ,neplatit nici pana azi,etc. Mai ales ca este postul preferat al unui personaj politic de prim rang, care apare rar ca sa emita panseuri de carpetar bolnav,asistat in culise de medici din grupul siera papa papa! In gluma am utilizat alfabetul fonetic al aviatorilor, nu al marinarilor! Opinia mea este sa continuati in acelas fel. Cu mult curaj! Va urez succes! S-ar putea ca altcineva sa se aleaga cu necazuri .Premierul BOC in mod sigur!

    Dle Make, cred că vă pierdeți timpul cu așa subiecte. Pe cine interesează cu adevărat ce spun madamele Mbela sau Firea? Cine se mai uită la televizor să vadă aceste emisiuni de doi lei în care aceeași experți la toate (se pricep și la agricultură și la politică externă și la educație și la apărare etc) bat zilnic apa în piuă?

    Scrieți mai bine despre unele învârteli care deși făcute în mediul privat, ar putea fi acte de corupție prin care milioane de euro au fost furate românilor cinstiți. 

    Nu vedeți ce se întâmplă în SUA, unde SEC a intrat în bucătăria unor firme private precum Goldman Sachs și le-a găsit schelete în dulap, adică corupție în mediul privat? 

    Oare cât timp va mai cocoloși presa economică din România mediul privat, înfățișat drept corect, competitiv, onest (ce le mai place managerilor cuvântul "integritate"), dar în realitate acolo este mai multă corupție ca la stat. 

    Când va începe presa economică din România să ia la scuturat pe managerii de la noi, care încasează salarii uriașe indiferent de performanțe, care își pun amantele și neamurile în posturi, care uneori comit acțiuni imorale sau chiar ilegale? 

    Ați investigat vreodată evaluarea KPMG la Rompetrol și PTR? Ce părere aveți despre cum s-a făcut evaluarea la cel mai important obiectiv industrial din România, o rafinărie care poate prelucra singură 5 milioane de tone de țiței? Cum de KPMG nu a respectat legea și nu a luat în calcul nici măcar obligativitatea auditului, motiv pentru care evaluarea KPMG a fost respinsă de CNVM? Este posibilă la KPMG o astfel de greșeală de proaspăt absolvent de economie la Spiru Haret? Oare KPMG chiar nu se pricepe la evaluări nici cât un administrator de bloc, sau a pus intenționat un preț extrem de mic, declarat oricum ilegal de către CNVM, dar în interesul KazMunaiGaz? A existat cumva o înțelegere între KPMG și KMG? 

    A calculat cineva până acum ce pagubă a produs KPMG acționarilor RRC și PTR? Ar putea fi cumva o sumă de ordinul a 50 milioane de euro? A calculat cineva ce pagubă ar fi produs KPMG acestor acționari dacă la RRC rămânea prețul de 625 lei/acțiune pus de KPMG? A calculat cineva cât a pierdut bugetul statului din aceste prețuri ale KPMG, în condițiile în care statul încasează 16% din câștigurile bursiere pentru acțiunile deținute mai puțin de un an? 

    Și dvs pierdeți timpul cu madamele Mbela și Firea... 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb