Louis de Funes, la vânătoare de terorişti

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 ianuarie 2015

Louis de Funes, la vânătoare de terorişti

Forţele de elită franceze se confruntă cu probleme "de aderenţă" - URMĂRIŢI AICI VIDEO (click aici)

Poliţia a răscolit, ieri, Franţa în căutarea celor doi bărbaţi, fraţi, dintre care un jihadist cunoscut, aceştia fiind suspectaţi că ar fi autorii atentatului sângeros împotriva revistei satirice "Charlie Hebdo" din Paris.

Dacă situaţia nu era una tragică, filmul operaţiunii se putea califica pentru un scenariu de comedie, eventual cu Louis de Funes, dacă acesta ar mai fi trăit.

În ciuda raportului de forţe - câteva mii la doi, în favoarea poliţiştilor, cei doi terorişti i-au plimbat pe poliţişti reuşind de fiecare dată să le scape.

Întregul mapamond a fost ţinut în suspans, cu ochii benoclaţi la televizor, să vadă dacă "i-au prins", după urmărirea de pe autostradă, după ce fuseseră văzuţi la o benzinările.

Ghinion!

După câteva ore, cică erau baricadaţi într-o casă, pe la Crépy-en-Valois. Casa era înconjurată de poliţişti înarmaţi. Când să spui "Gata, până aici le-a fost!", ce să vezi? Televiziunile "taie" filmul şi trec la scena următoare: teroriştii sunt în pădure, iar poliţiştii după ei.

Apoi, filmul sare iar, la altă scenă, în care aflăm că ofiţeri armaţi merg din casă în casă, verificând localităţile din regiunea Aisne.

După aproximativ 20 de ore de căutări, de la identificarea suspecţilor, miile de poliţişti nu îi găsiseră încă pe cei doi. Nu este deloc imposibil ca poliţiştii să fi urmărit, de fapt, o nălucă, însă asta ar fi chiar de râsul curcilor.

Cei doi suspecţi sunt Cherif (în vârstă de 32 de ani) şi Said Kouachi (de 34 de ani). Primul este un jihadist cunoscut de serviciile antiteroriste franceze. El a fost condamnat în 2008 la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare, pentru faptul că ar fi participat la o filieră care trimitea combatanţi pentru al-Qaeda în Irak.

Louis de Funès (31 iulie 1914 - 27 ianuarie 1983) a fost un actor francez de film. Majoritatea filmelor sale de succes, ca de exemplu cele din seria Jandarmul din Saint-Tropez (Le gendarme de Saint-Tropez), sunt bazate pe gaguri vizuale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bravo, Adina Ardeleanu!

    Haios articol. Ppolitistii si autoritatile franceze parca sunt frati cu cele romanesti. Se impiedica in izmene ca si ai nostri. 

    1. Ai nostri sintmai buni: intr-un sfert de ora gaseau doi tigani si le puneau atacul in carca.

    Bun articolul. Iar acum, cât timp va trece până când cineva va deschide subiectul militarizării poliției ca în US. Cu mașini de 7t anti-mină, cu arme de război în mâna poliției, cu multe elicoptere, avioane, etc.

     

    Oricum, sarcarsmul este util dar posibila urmare a lui nu. Poliția, în caz că nu știati, este o forță de menținere a ordinii publice între civili neînarmați. Nu să prindă niște oameni antrenați în războaiele din Orient. Dacă acum Statul Islamic parașutează o sută de combatanți, nu cu poliția îi prinzi. Deci, vrem armata pe străzi (sub formă de poliție militarizată la extrem) sau nu?

    1. Nu!

      Si talharii au antrenament si nu aduci armata sa-i prinda! 

      In al doilea rand, ar trebui sa terminam cu toleranta asta idioata si "politica corecta" de a incerca sa integrezi in Europa niste indivizi carora le este scarba de civilizatia occidentala, pe care n-o inteleg si o urasc. 

      Asa cum ei isi apara valorile islamului, ar trebui si noi sa ne aparam valorile crestine.

      Nu le place de noi sa plece acasa sau sa accepte normele noastre! 

      Am combătut foarte mult cu un intolerant ieri despre un aspect relativ similar, al batjocurei unor minorități.

       

      Dar sunt de acord că tu ai un punct de vedere valabil care poate fi discutat la nivel de societate. Suntem încă suverani și putem decide că teritoriul ăsta este al nostru și ăla al lor. Nu se încalcă niciun drept al omului și este încă civilizat. Noi cu legile și scara noastră de valori, ei cu ale lor. Nu spun că sunt de acord, dar este echitabil din punct de vedere democratic și uman.

      cu precizarea ca nu as vrea ca francezii sa ne trimita tiganii inapoi! Ca tiganii nostrii nu sunt teroristi, ei se adapteaza bine la democratie, chiar le place!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb