Lucian Bute este cel mai bine plătit sportiv autohton în 2011

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 20 decembrie 2011

Lucian Bute este cel mai bine plătit sportiv autohton în 2011

Lucian Bute şi Cristi Chivu sunt cel mai bine plătiţi sportivi din ţara noastră în 2011. Admiraţi, huliţi, aplaudaţi, înjuraţi, sportivii sunt printre cei mai invidiaţi oameni de pe planetă din două motive: faima de care se bucură şi banii pe care îi câştigă. Chiar dacă ne aflăm în plină recesiune economică, salariile continuă să fie destul de consistente în sportul profesionist.

Chiar dacă toată lumea se gândeşte că fotbaliştii câştigă cei mai mulţi bani, într-un top al sumelor încasate de un sportiv autohton în 2011, pe prima poziţie se află un pugilist. Campionul mondial Lucian Bute a încasat în acest an, în care şi-a apărat cu succes centura cu diamante, nu mai puţin de 5 milioane de euro. Pe poziţia a doua se află un fotbalist, şi el trecut de 30 de ani, fostul căpitan al echipei naţionale, Cristi Chivu, legitimat la Inter Milano, care este mai bogat cu 3,7 milioane de euro din acest an. Pe poziţia a treia se află fostul fotbalist al Stelei, Mirel Rădoi, 2,7 milioane de euro, care în bună măsură şi-a sacrificat cariera sportivă pentru a-şi asigura viitorul financiar evoluând în zona Golfului Persic. Răzvan Raţ, Şahtior, a reuşit să adune în ultimul an 2,2 milioane de euro. Abia pe poziţia a cincea se află Adian Mutu, cu 1,8 milioane de euro, în acest sezon transferându-se de la Fiorentina la Cesena. Ciprian Marica, Radu Ştefan şi Cristi Săpunaru au câştigat şi ei peste un milion de euro în ultimul an.

Foarte bine plătiţi sunt şi antrenorii, mai ales cei de fotbal. Celebrul Mircea Lucescu (Şahtior Doneţk - Ucraina) a reuşit să facă istorie la echipa pe care o conduce, dar să şi câştige pe măsură. În 2011, Lucescu a încasat 3 milioane de euro pentru performanţele sale. Pe poziţia a doua se află Cosmin Olăroiu (Al Ain/Emiratele Arabe Unite) care a avut o traiectorie similiară cu aceea a lui Mirel Rădoi. Plătit cu 2,1 milioane de euro pe sezon, Olăroiu este cel mai apreciat tehnician autohton în această zonă. Dan Petres-cu (Kuban Krasnodar/Rusia) a câştigat în ultimele 12 luni nu mai puţin de 2 milioane de euro şi are oferte uriaşe de la mai multe echipe din Rusia. Şomer în acest moment, Mircea Rednic (fost la Kazar Lankaran/Azerbaidjan) poate spune că a avut un an bun din punct de vedere financiar, cu 800.000 de euro în cont. Ladislau Boloni (PAOK Salonic/Grecia) încasează 480.000 pe an, dar are şi rezultate mult peste aşteptările celor care l-au angajat, iar selecţionerul Victor Piţurcă, 420.000 euro, este cel mai bine plătit tehnician care activeză în ţară. Din Liga 1, cel mai bine plătit este antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, 240.000 euro pe an.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care autohton, ca omul e canadian! Daca ar fi ramas in ro ar fi avunit niste venituri mizere si s-ar balaci in mediocritate ca toti cei care au ramas pe aici. Dupa cum se vede si din acest articol performanta se poate face oriunde dar nu si in romania.

    Care autohton, ca omul e canadian! Daca ar fi ramas in ro ar fi avunit niste venituri mizere si s-ar balaci in mediocritate ca toti cei care au ramas pe aici. Dupa cum se vede si din acest articol performanta se poate face oriunde dar nu si in romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb