Lucrările la autostrada Cernavodă- Medgidia, reluate cu alt constructor

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 12 aprilie 2011

Lucrările la autostrada Cernavodă- Medgidia, reluate cu alt constructor

Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR) va scoate la licitaţie, în luna mai, proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, după ce a reziliat contractul acordat companiei franceze Colas. Lucrările vor începe până la sfârşitul acestui an, a declarat, ieri, ministrul Trans-porturilor, Anca Boagiu.

Domnia sa a precizat, potrivit Mediafax: "Ca urmare a notificării de reziliere a contractului, Colas a început retragerea utilajelor de pe şantier, chiar în perioada în care ar fi trebuit să îşi corecteze deficienţele. Estimăm că în august vom avea semnat un nou contract, iar până la finele anului să începem lucrările fără a conduce la decalaje de termene în ceea ce priveşte starea acestor lucrări".

Ministrul Transporturilor a spus că firma franceză a cerut suplimentarea valorii contractului cu 16 milioane euro, din cauza modificării traseului pe o distanţă de 14 km din lungimea totală de 20 km a tronsonului. Suma este dublă faţă de cea de opt milioane de euro anunţată anterior de Boagiu ca fiind solicitată de Colas.

Ministrul a menţionat şi alte motive pentru care a decis rezilierea contractului, respectiv solicitarea pentru prelungirea termenului final cu doi ani, pentru 2013, nefinalizarea proiectului pe o distanţă de 14 km şi începerea construcţiei pe o distanţă de 5,5 km cu un an întârziere, res-pectiv în vara anului 2010.

Doamna Boagiu a spus că rezilierea acestui contract reprezintă "un semnal extrem de puternic" dat de Ministerul Transporturilor tuturor companiilor de construcţii care lucrează în infrastructură.

Ca reacţie la anunţul ministrului privind rezilierea contractului, Colas a susţinut că a primit autorizaţiile şi terenurile doar pentru construcţia a 6 km din tronsonul Cernavodă-Medgidia, aşteptând decizia oficială pentru restul de 14 km. Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, în valoare de 224 milioane euro.

Prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz, susţine că vinovat pentru rezilierea contractului cu firma Colas pentru lucrările la tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia este Consiliul Judeţean Constanţa. În replică, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că acuzaţiile sunt nefondate, iar motivul ar fi întârzierea exproprierilor.

Claudiu Palaz, susţine că dacă certificatul de urbanism ar fi fost eliberat la timp de către Consiliul Judeţean, probabil că nu ar mai fi fost reziliat contractul cu firma Colas. Domnia sa a precizat că exproprierile sunt deblocate de mai mult timp pe tronsonul respectiv de autostradă.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, susţine că principalul motiv pentru întârzierea lucrărilor este faptul că exproprierile nu au fost încheiate. Domnia sa a spus că, în 18 noiembrie 2010, Prefectura Constanţa a încheiat un protocol cu Ministerul Transporturilor pentru luarea unor măsuri de accelerare a exproprierilor, iar în 10 februarie, prefectul Claudiu Palaz anunţa, printr-un comunicat de presă, că această situaţie a fost rezolvată. Totuşi, Cristian Moldovanu a menţionat că săptămâna trecută Guvernul a dat o hotărâre privind exproprierea parcelelor pe traseul autostrăzii Cernavodă-Constanţa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. deci firma franceza e vinovata pt. ca hotararea de expropiere a fost data saptamana trecuta de guvern. la fel si CJj Constanta. bun acum sa organizam licitatia si sa castige cine trebuie ca sa termine ulita respectiva pana in 2017. colas o termina pana in 2013.bravo d-na ministru inca un "succesuri" in afacerea strangerii de fonduri. dar romanii cum circula pana la Constanta ?raspuns: cum pot, ce asta-i treaba ministrului transportului? nu ea are treaba cu organizarea de licitatii!

    1. este pacat ca dam dovada inca o data ca nu stim sa luam bani de la BEI care sunt moca pentru a ne dezvolta in ceea ce priveste siguranta circulatiei. Sa-i ridicam pe acesti conducatori PORTOCALII care au numai "SUCCESURI".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb