Ludovic Orban a anunţat revenirea Insulei Belina în administrarea statului

S.B.
Politică / 21 mai 2020

Ludovic Orban a anunţat revenirea Insulei Belina în administrarea statului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvren că Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, "după o lungă perioadă în care au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea". "Încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român", a afirmat premierul, potrivit news.ro

Ludovic Orban a declarat:"Oh Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi Braşului Pavel. Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean cu Tel Drum. Preluarea va fi curată".

Potrivit sursei citate, Premierul a cerut să se verifice tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina, iar Ministerul Mediului să decidă, prin HG, modul de administrare a Insulei Belina.

"Aşteptăm HG cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român", a mai declarat premierul.

Insula Belina şi Braţul Pavel intraseră în 2013 în administrarea CJ Teleorman, care le-a închiriat rapid firmei TelDrum.

Ulterior, Sevil Shhaideh, fost premier, a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA pe această temă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în anul 2013, "prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice", părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, "au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Îs mai multe pe planeta Ro.

    Asadar a fost rezolvata problema crizei economice in Romania. Veniturile bugetare vor creste alarmant. Bugetul tarii va fi pe excedent. Pensiile nu vor mai creste cu 40 la suta ci cu 60 la suta. Asta da realizare a guvernarii PNL-Iohanis. Daca se mai recupereaza si chiriile incasate fara drept de dl.iohanis, Romania va depasi SUA si China la un loc. Bravo lor!

    1. Ciocu' mic ciumat rosu! Iar ai sarit gardul?

      Ciumatule galben, te cauta sanepidu sa te zdrobeasca.

    Pozitiv. Am inteles ca nici autoritatile nu mai aveau acces pe acest teritoriu romanesc. Acolo Dragnea isi facuse propria tara "tara lui Dragnea".

    Ca sa vedeti unde au ajuns unii PSD-isti, in cei 30 de ani in care ne-au condus.  

    1. Clar ca ai iesit pozitiv la testul de prostie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb