LUDOVIC ORBAN:  "Am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul de convocare a alegerilor anticipate"

M.A.
Politică / 6 februarie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul demis Ludovic Orban spune că PNL îl va propune ca prim-ministru tot pe el, conform deciziei Consiliului Naţional al formaţiunii.

"Am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate", afirmă el.

Ludovic Orban a declarat, joi, că obiectivul Partidului Naţional Liberal în următoarea perioadă este acela de a face posibile alegerile anticipate, "de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale, care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului Parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat".

"Propunerea de prim-ministru, normal, este conformă cu hotărârea Consiliului Naţional al PNL, propunerea de premier al PNL este în persoana preşedintelui Partidului Naţional Liberal, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens aşa decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate", a spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui premier, după ce Guvernul Orban a fost demis. Primii au fost invitaţi reprezentanţii PNL. Imediat după PNL, Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii PSD, care, împreună cu Pro România, îl propun pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier. Preşedintele ar putea face joi seară anunţul privind numele prim-ministrului desemnat, informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rareori s-a intalnit in Europa un guvern care sa sfideze cu atata cinism principala institutie a democratiei care este Parlamentul. Poate doar guvernul lui Mussolini , dinainte de al doilea razboi.

    Condus de jumatatea de creier a unui solist la mandolina , acest guvern a avut ca unic scop sa ia banii saracilor din aceasta tara si sa-i dea bancilor , multinationalelor , marilor privati. Acum , presedintele statului se pregateste sa ni-l bage din nou pe gat si sa genereze o lunga perioada de instabilitate politica. Nu e bine.

    1. Cand PSD era pe val a cazut intr-o stare de beatitudine incat nu si-a imaginat ca se va trezi atat de repede la realitate.Acum PNL face aceeasi greseala.Oamenii astia nu invata nici din greselile lor,nici din greselile altora.Cum spun manelistii?Mergi inainte cu tupeu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb