LUDOVIC ORBAN: "Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor"

S.B.
Politică / 5 mai 2022

"Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor"

Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a anunţat că va depune, săptămâna viitoare, un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, informează news.ro.

"Să vedem ce vor face partidele din coaliţia de guvernare, care deţin majoritatea şi care controlează Curtea Constituţională", a adăugat el.

"Nu ne lăsăm. Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să vedem ce vor face partidele din coaliţia de guvernare, care deţin majoritatea şi care controlează Curtea Constituţională. Vom fi atenţi să nu mai poată apărea pretexte procedurale pentru declararea ca neconstituţională a legii", a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate, au precizat surse din cadrul CCR pentru News.ro.

Câteva zeci de foşti parlamentari au atacat în instanţă eliminarea acestor pensii.

Ulterior, CCR a explicat într-un comunicat că legea "a fost adoptată în cadrul procedurii generale într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor".

"Evitarea sau limitarea dezbaterilor parlamentare prin scurtarea nejustificată a termenelor, fără a respecta prevederile constituţionale obiective şi exprese în acest sens, denotă o atingere adusă însăşi unei valori fundamentale a statului, şi anume a caracterului său democratic", a argumentat Curtea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Toate pensiile speciale trebuie desfiintate. Adica unii-s smecheri si unii-s fraieri in tara asta??

    Din cate se vede escroci sunt peste tot,inclusiv la cutea constitutionala.Nu e e de vina numai dragnea pe salarii si pensii speciale,sunt profitori si escroci peste tot.

    Parlamentarii nostri, ori sunt prosti (nu stiu sa faca o lege si cade la CCR pe motive procedurale), ori ne cred prosti crezand ca putem inghiti jocul lor de a se face ca fac ceva.

    Iar "profesionistii" de la CCR dau motive dupa cum e invatata si justitia noastra sa judece- daca un proces trebuie amanat pana se prescrie fapta, cum sa dai o lege intr-o zi - trebuie tinuta in studiu (si incasata pensia) pana uita populimea de ea! 

    Mai bine le desființați pe celelalte și sa rămână doar alea nesimțite. Trece sigur o astfel de lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb