LUDOVIC ORBAN, DESPRE SITUAŢIA DE LA IAŞI: ''Suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii''

G.U.
Politică / 26 aprilie 2021

''Suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii''

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi, cu privire la situaţia de la Iaşi, unde bugetul nu a fost aprobat din cauza dezacordurilor dintre liberali şi USR PLUS, că trebuie găsite soluţii, la nivel local, pentru susţinerea de comun acord de către partidele din coaliţia de guvernare a proiectelor importante pentru comunitate, transmite Agerpres.

"Primarul municipiului a încercat discuţii şi negocieri cu grupurile de consilieri locali altele decât ale PNL. Discuţiile au durat peste opt ore, din câte am înţeles, şi au fost numai discuţiile strict pe procedura de adoptare în Consiliul local, că au fost şi discuţii anterioare legate de buget. Din punctul meu de vedere, este important ca aceste discuţii să continue şi, dacă PSD votează împotrivă, măcar partenerii noştri să găsească o soluţie pentru a putea trece bugetul Iaşiului", a afirmat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a fost întrebat dacă ar trebui ca la nivel central să fie negociate anumite mecanisme pentru funcţionarea coaliţiei la nivel local, notează sursa citată.

"Nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei, în mod normal ar trebui ca oamenii să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii de a susţine de comun acord lucruri care sunt importante pentru comunitate. A lăsa un municipiu ca Iaşiul, al doilea municipiu al ţării, fără buget mi se pare o decizie greşită şi, până la urmă, pot fi acceptate amendamente rezonabile care sunt susţine de parteneri şi bugetul Iaşiului trebuie adoptat. La fel şi la Sectorul 1, printr-o discuţie şi negociere, trebuie să se ajungă la o formulă care să fie susţinută atât de PNL, cât şi de USR PLUS", a susţinut preşedintele PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb