LUDOVIC ORBAN: Somăm PSD să abandoneze retorica urii etnice şi xenofobe

P.E.
Politică / 21 noiembrie 2018

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că somează PSD să abandoneze retorica urii etnice şi xenofobe şi să îl excludă pe Ilan Laufer din rândul membrilor săi. Orban subliniază că refuzul numirii lui în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia şi incompetenţa dovedită în ocuparea unei funcţii în Guvern, din care a fost eliminat chiar de PSD.

"Acuzaţiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat. Folosirea în discursul public a termenilor de antisemitism şi nazism în contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite într-o funcţie de demnitate publică reprezintă o profanare a memoriei victimelor Holocaustului şi o ofensă nepermisă la adresa comunităţii etnice germane", arată Ludovic Orban într-o declaraţie de presă, conform News.ro.

Liderul PNL subliniază că astfel de afirmaţii, susţinute de la tribuna oficială a partidului de guvernământ PSD, afectează grav imaginea României în plan internaţional şi riscă să deterioreze relaţiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite ale Americii.

"Refuzul numirii lui în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia şi incompetenţa dovedită în ocuparea unei funcţii în Guvernul României. De altfel, chiar PSD l-a eliminat din Guvern pe Ilan Laufer, în momentul în care a fost schimbat Cabinetul Tudose şi tot PSD a renunţat ieri la susţinerea sa. Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcţia propusă şi nu poate ocupa un portofoliu atât de important pentru dezvoltarea României precum ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, întrucât nu are pregătirea, experienţa şi calităţile manageriale necesare pentru această poziţie", mai declară Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. M-am mirat de ce a spus baiatul acesta, se vedea ca cineva i-a scris ce citea. Ma mir totusi ca nu e un adolescent si nu si-a dat seama ca este o marioneta. Inca o victima a acestui monstru numit psDragnea. Il compatimesc, dar asta e. Acuma ''seful'' s-a delimitat de el. Imi vine in minte frumoasa discutie din povestea Harap Al: "Iar daca te-a invatat cineva.....".Ar trebui sa aiba curajul si sa vina sa spuna adevarul, ca nu el a gindit asa ceva si sa se dezica de ''sef'' asa cum ''seful'' s-a dezis de el. Nu ar fi orusine, hai incearca d-le I.L.ca nu merita tot psDragnea sa te sacrifici degeaba. Curaj, eu te voi intelege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb