Ludovic Orban, trimis în judecată

Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2016

Ludovic Orban, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus ieri trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Ludovic Orban, deputat în Parlamentul României, iar la data faptei având funcţia de prim-vicepreşedinte al unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Procurorii susţin că, la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti.

DNA menţionează: "La data de 20.03.2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri".

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv cea a controlului judiciar.

Luna trecută, Cozmin Guşă, patron la Realitatea TV, şi Sorin Oancea, director general B1 TV, au fost chemaţi la DNA, unde au dat declaraţii în calitate de martori, în dosarul lui Ludovic Orban.

"'Nu am cerut şi nu am primit niciun leu'', au spus patronii Realitatea Tv şi B1, care au insistat că legea electorală ar trebui schimbată, astfel încât candidaţii să poată să-şi plătească pe viitor apariţiile.

Cozmin Guşă a precizat: "Realitatea TV nu a cerut, nu i s-au oferit, nu au existat discuţii despre bani niciodată. Singura discuţie pe care am avut-o cu el a fost la 24 martie la cererea lui. Am vorbit despre campanie, despre şansele lui."

La rândul său, Sorin Oancea a menţionat: "Am spus adevărul şi numai adevărul, am declarat că am avut mai multe discuţii cu Orban. Nu am avut discuţii despre bani şi de asemenea i-am spus procuroarei că chiar nu avem ce să ne reproşăm ca post de televiziune. Părerea mea este că e mai degrabă o răzbunare între oameni politici, oameni de afaceri, în care suntem traşi nevinovaţi".

Decizia procurorilor DNA să-l plaseze sub control judiciar l-a făcut pe Ludovic Orban să renunţe la funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, la cea de prim - vicepreşedinte al PNL şi să iasă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb