Lukaşenko pune în scenă o ''adunare a poporului''

S.B.
Internaţional / 11 februarie 2021

Lukaşenko pune în scenă o ''adunare a poporului''

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a deschis joi o "adunare a poporului" belarus, invitând 2.700 de persoane să discute despre reforme politice, demers despre care oponenţii spun că este o păcăleală menită a-l ajuta să se agaţe în continuare de putere, informează Agerpres.

Lukaşenko este la conducerea ţării din 1994, însă se confruntă cu un val fără precedent de proteste în stradă de la alegerile prezidenţiale din august, despre care opoziţia a afirmat că au fost fraudate.

Arestările masive şi represiunea dură asupra protestelor au atras o nouă serie de sancţiuni din partea Occidentului, însă Lukaşenko se bazează pe sprijinul diplomatic şi financiar din partea Rusiei, aliat tradiţional, care consideră Belarusul ca un stat-tampon împotriva NATO.

Lukaşenko a precizat că această "adunare a poporului" ar putea discuta proiecte de reformă constituţională, iar politicieni apropiaţi de autorităţi au sugerat posibilitatea unei amnistii pentru prizonierii politici.

Evenimentul, programat să dureze două zile, va atrage foarte probabil noi proteste, care au loc cu regularitate din august, dar care s-au mai redus în intensitate.

"Lukaşenko îşi adună fidelii la aşa-numita adunare a poporului belarus pentru a legitima uzurpatorul în ochii poporului", a spus Franak Viacorka, unul dintre consilierii opozantei Svetlana Tihanovskaia, exilată în Lituania.

"Pentru că Lukaşenko înţelege că a pierdut sprijinul populaţiei, se agaţă de putere prin toate mijloacele posibile", a adăugat el.

Majoritatea delegaţilor care iau parte la reuniune sunt aleşi şi oficiali locali pro-guvern şi au fost selectaţi în cadrul unor şedinţe speciale cu uşile închise.

Un jurnalist al portalului local tut.by, care a încercat să participe la una dintre aceste întâlniri, a fost reţinut şi a stat închis timp de trei zile într-un centru de detenţie, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. un cetatean European despre acest bolsevic mojic de nu i ar mai muri multi inainte cit va mai face umbra pamintului

    asa a fost eliminat si Ceausescu .... cu o maaaare adunare nationala care sa il sustina. Si care l-a sustinut pana nu l-a mai sustinut. :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb