LUKoil a obţinut un împrumut sindicalizat de 1,1 miliarde dolari

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 august 2009

LUKoil, primul producător independent de petrol din Rusia, a semnat un împrumut sindicalizat în valoare de 1,2 miliarde dolari cu un grup de bănci, pentru restructurarea datoriei pe termen scurt a datoriei grupului rus. Împrumutul pe trei ani va fi folosit "pentru refinanţarea datoriilor curente şi pentru finanţarea operaţiunilor de exportare a petrolului", se arată într-o declaraţie a companiei ruse.

Luna aceasta, Vagit Alekperov, directorul general al LUKoil, a declarat că firma îşi restructurează datoriile deoarece anul acesta va avea programe de investiţii de aproximativ şapte miliarde dolari. Potrivit uneia din surse, LUKoil va plăti o dobândă de 400 de puncte de bază peste LIBOR.

Criza economică globală a lovit puternic Rusia, acesta fiind al patrulea mare împrumut sindicalizat acordat unei firme din Rusia în acest an. Celelalte companii sunt firmele petroliere Rosneft şi TNK-BP şi operatorul de telefonie mobilă MTS.

Riscul de ţară al Rusiei a scăzut şi el dramatic de la începutul anului, prima de risc (CDS la cinci ani) coborând de la 800 de puncte de bază, în luna februarie 2009, la 340 puncte de bază, în prezent.

Pentru precedentul său împrumut sindicalizat, convenit în luna aprilie 2008, LUKoil a plătit o dobândă de 85-95 puncte de bază. Acel împrumut în valoare de un miliard de dolari a fost împărţit între o tranşă de 300 milioane de dolari pe trei ani şi o tranşă de 700 milioane de dolari pe cinci ani.

LUKoil controlează aproximativ 1,3 procente din rezervele mondiale de petrol şi 2,3% din producţia mondială de ţiţei brut, principalele sale zăcăminte fiind amplasate în Vestul Siberiei. Compania asigură 18 procente din producţia de petrol a Rusiei şi tot atât din capacitatea de rafinare a Rusiei.

Pe piaţa regională, LUKoil are capacităţi de rafinare la Ploieşti, Burgas (Bulgaria), Odessa (Ucraina) şi lanţuri de benzinării în România, Bulgaria, Moldova, Ucraina şi Turcia. În România, LUKoil deţine o rafinărie, 300 de benzinării şi opt depozite de carburanţi, cota sa fiind de 25% din piaţa locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb