Lukoil reduce investiţiile din acest an cu 10%, din cauza scăderii preţurilor petrolului

Companii #Industrie Extractivă / 24 ianuarie 2015

Lukoil reduce investiţiile din acest an cu 10%, din cauza scăderii preţurilor petrolului

Actualizare 12:24 Preţul petrolului a atins cel mai mic nivel al ultimilor şase ani - 45,59 dolari pentru un baril

Preţul petrolului a atins, după sesiunea de ieri, cel mai mic nivel al ultimilor şase ani, transmite AFP.

Această nouă scădere a fost influenţată de dolar, care se află în plină apreciere, şi de eliminarea temerilor cu privire la tranziţia politică din Arabia Saudită, după ce prinţul moştenitor Salman bin Abdulaziz a preluat frâiele ţării.

Un baril de "light sweet crude" (WTI), cu livrare în luna martie, a pierdut 72 de cenţi fiind cotat la 45,59 de dolari pe bursă din New York (Nymex), încheind astfel la cel mai mic nivel din 11 martie 2009. Precedentul minim era de 42,33 dolari.

----------------

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, va reduce investiţiile din acest an cu circa 10%, respectiv cu 1,5 miliarde de dolari, din cauza scăderii cotaţiilor ţiţeiului, a declarat, la Davos, directorul general al grupului, Vagit Alekperov, transmite Bloomberg.

Economiile vor fi realizate prin reducerea cheltuielilor în operaţiunile de rafinare şi prin blocarea noilor angajări, în timp ce dividendele vor fi menţinute la nivelul anului 2014, a spus Alekperov, citat de Mediafax.

Economia Rusiei a fost afectată de prăbuşirea preţurilor petrolului, principala sursă externă de venit. Scăderea veniturilor din vânzările de petrol a amplificat efectul sancţiunilor occidentale, impuse din cauza implicării Rusiei în conflictul din Ucraina, mai scrie Bloomberg.

Potrivit publicaţiei, Lukoil a fost inclusă în septembrie 2014 pe lista companiilor ruseşti vizate de sancţiunile occidentale. Bancherii susţin că sancţiunile interzic furnizarea de anumite tehnologii, dar nu afectează şi finanţarea.

În luna noiembrie a anului trecut, Alekperov estima că cheltuieile Lukoil vor fi reduse cu 13% în acest an, respectiv cu circa 2 miliarde de dolari.

Cotaţia petrolului Brent este în prezent de circa 49 de dolari pe baril, iar şeful Lukoil anticipează că preţul se va menţine în jurul acestui nivel în primul trimestru al anului.

Alekperov a mai spus că Lukoil probabil va amâna un plan de listare la bursa din Homg Kong, care nu mai este realist, având în vedere condiţiile din piaţă.

Lukoil urmează totodată să testeze interesul pieţei financiare pentru o posibilă nouă emisiune de eurobonduri, în primăvară.

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei de Occident au făcut aproape imposibil pentru numeroase companii să atragă finanţare pe pieţele internaţionale de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb