Macovei: Se pregăteşte decapitarea DNA pe cale legislativă

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iulie 2010

Europarlamentarul PD-L Monica Macovei susţine, într-o declaraţie acordată postului Deutsche Welle, preluată de Agerpres, că se planifică o "decapitare" legislativă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). În ceea ce priveşte legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Monica Macovei consideră că nu există voinţă politică pentru ca demnitarii să-şi facă publice averile.

Europarlamentarul a susţinut că, după intrarea în UE din 2007, ţara noastră se află într-un regres permanent, iar măsurile anticorupţie luate în 2005 şi 2006 sunt practic anulate, aşa cum este cazul declaraţiilor de avere şi de interese: "Este clar că nu este voinţă politică. Clasa politică nu vrea să se ducă la închisoare, nu vrea să-şi arate averile, vrea să fure în continuare şi să se apere".

Macovei este convinsă că dacă nu ar fi existat mecanismul de monitorizare al oficialilor europeni, DNA şi-ar fi încetat existenţa: "Sunt convinsă că în România se planifică în continuare pe cale legislativă o decapitare şi a DNA. (...) Este bine să audă populaţia şi de la Bruxelles de două ori pe an când apar aceste rapoarte despre ce se întâmplă în România şi să vadă că politicienii nu reuşesc să-i mintă pe cei din afară sau nu întru totul".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PENTRU CA IN ROMANIA OMUL OBISNUIT (ADICA FARA FUNCTII POLITICE SI FARA BANI ) SA AIBA PARTE DE O JUSTUTIE CORECTA SI PENTRU CA LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI SA NU RAMANA DOAR LA NIVEL DE DECLARATIE, PROPUN D-NEI MACOVEI SA SUSTINA IN PARLAMENTUL EUROPEAN INFIINTAREA UNEI INSTANTE SUPREME EUROPENE, CAREIA SA I SE POATA ADRESA ORICE CETATEAN EUROPEAN CARE A OBTINUT O HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILA INTRO ANUMITA TARA UE, INSTANTA AVAND OBLIGATIA DE A SE PRONUNTA CU PRIVIRE LA LEGALITATEA SI TEMEINICIA SOLUTIEI, TINAND SEAMA DE LEGILE DIN TARA RESPECTIVA SI DE PROBELE AFLATE LA DOSAR ( NU SE VOR PUTEA PREZENTA NOI PROBE)

    SOLUTIILE PRONUNTATE DE ACEASTA INSTANTA SA FIE OBLIGATORII IAR MAGISTRATII A CAROR SOLUTII AU FOST INFIRMATE DE INSTANTA SUPREMA EUROPEANA SA FIE SANCTIONATI.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb