Macron reafirmă sprijinul Franţei pentru aderarea Republicii Moldova la UE

S.B.
Internaţional / 10 decembrie 2023

Macron reafirmă sprijinul Franţei pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reafirmat sâmbătă sprijinul guvernului său pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), în ajunul Consiliului European din 14 şi 15 decembrie, care va aborda atât această candidatură de aderare, cât şi pe cea a Ucrainei, informează Agerpres.

Într-o convorbire telefonică, Macron i-a transmis "deplinul său sprijin" pentru integrarea europeană preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Palatul Elysee.

"Şeful statului a lăudat, înainte de toate, numeroasele progrese ale Republicii Moldova în reforma sistemului judiciar, a sistemului economic şi a luptei împotriva corupţiei", se arată menţionează în comunicat.

Macron s-a declarat, de asemenea, "pe deplin dispus" să consolideze "cooperarea administrativă" între cele două ţări, punând "experţi detaşaţi la dispoziţia Republicii Moldova pentru a ajuta la impulsionarea reformelor în curs".

"În fine, (cei doi şefi de stat) s-au referit la relaţiile bilaterale excelente dintre Franţa şi R.Moldova, în special în domeniul economic, cultural şi al apărării", a detaliat Elysee.

În declaraţie se aminteşte, de asemenea, că în timpul ultimei preşedinţii franceze a Consiliului Uniunii Europene Macron a contribuit în mod semnificativ la obţinerea statutului de candidat la aderare a Republicii Moldova, în iunie 2022.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Republica Moldova poate dorește și reîntregirea țării după intrarea în UE !?

    Nu este nimic imprevizibil .Franta a spus si asa se va intimpla .Pavaza ce sta de straja Rep.Moldova se numeste Ucraina iar Franta joaca extrem de inteligent momentul .Deja Austria accepta si ea , asa cum ne era foarte clar , integrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen totul realizat , in prima faza , partial , pe segmentul de transport aerian urmind ca dupa alegerile din SUA si UE cele doua natiuni sa se integreze total . Asa cum va tot repet jocul Schengen a fost extrem de bine gestionat de catre Iohannis ce in prima faza , chiar daca a stiut anticipat rezultatul , a fortat decizia JAI.A doua oara Austria nu mai are solutii de refuz .O data cu aparitia acceptului intrari partiale in Schengen, cu cresterea salariilor si a pensiilor , cu inarmarea fara precedent a Romaniei ,ce devine un important jucator militar in zona si o data cu federalizarea UE se distinge foarte clar planul UE si foarte clar planul Presedintelui Iohannis ce va maximiza forta Aliantei non politice aflata la guvernare pina la finalul mandatului .Inca o data Presedintele Iohannis cistiga partida politica .Sa nu uitam .Tinutul Secuiesc (enclava ) nu a fost realizat , legile fostelor guvernari PSD nu au putut fi implementate si Iliberalismul nu a triumfat in Romania chiara daca Orban de Budapesta a incercat cu ajutorul PSD si UDMR sa insele natiunea romana .Acum vedem o noua inselatorie pusa la cale .Anticipam ca UDMR sa forteze , in rindul propriului electorat , o atasare la AUR si o lipire , dupa alegeri , la PSD, ca si formula de guvernare viitoare .Cetatenii Romaniei nu vor fi pacaliti .Cetatenii vor vota doar Partidul ce duce mai departe decizia UE si nicidecum pe reformistii pro sovietici .75 de procente au declarat deja participarea proeuropeana la votul in alegerile Europarlamentare .Nu va luati dupa sondajele ce va imping sa nu votati .Partidele mici si UDMR nu ar trebuie sa fie lasate ca si formula cistigatoare in Parlament .

    1. Parca conditia acceptarii de catre Austria a fost ca romanica sa primeasca refugiati din Siria. Dar data trecuta tocmai asta a fost problema, ca prin romanica ajung refugiatii in Austria. Daca cumva romanica primeste mai multi refugiati pe termen lung oare unde se va ajunge? Romanii pleaca, efectiv fug din tara, este a doua tara dupa Siria din care se emigraza, dar aici nici nu este razboi sau vreun conflict militar, aici parca este democratie. Sa nu mai amintim de cei din enclava Tinutul Secuiesc si ei sunt vreun milion sau mai multi.

      nu intelegi mare brinza

    Franta dupa ce a pierdut influenta(+banutii) in Asia si mai recent in Africa,

    incearca sa castige "ceva" in tarile Europene mai mici 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb