Macron şi-a rechemat ambasadorul din Turcia, după ce Erdogan a spus că are nevoie de un control psihiatric

J.P.
Internaţional / 25 octombrie 2020

Macron şi-a rechemat ambasadorul din Turcia, după ce Erdogan a spus că are nevoie de un control psihiatric

În premieră pentru relaţiile Franţa-Turcia, preşedintele Emmanuel Macron şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări, după ce Recep Tayyip Erdogan l-a insultat, afirmând că are nevoie de un control psihiatric, conform Hotnews.

Erdogan a spus că Macron ar trebui să îşi facă un control privind sănătatea mintală în contextul în care liderul de la Paris s-a angajat să apere valorile seculare şi să lupte împotriva islamului radical. "Nu vom renunţa la caricaturile nostre", a mai declarat preşedintele francez, a începutul săptămânii.

Macron a luat astfel atitudine faţă de decapitarea profesorului francez de istorie Samuel Paty, care a fost asasinat în plină stradă după ce arătase la cursuri caricaturile cu profetul Mahomed. De menţionat totuşi că iniţiativa sa de combatere a islamului radical a fost lansată înainte de asasinat.

Palatul Elysee a denunţat afirmaţiile considerate "inacceptabile" ale preşedintele turc, care a pus la îndoială "sănătatea mintală" a preşedintelui Franţei din cauza atitudinii sale faţă de musulmani şi a menţionat "absenţa mesajelor de condoleanţe şi sprijin din partea preşedintelui turc după asasinarea lui Samuel Paty", la o săptămână după decapitarea acestui profesor de către un islamist într-o suburbie a Parisului.

"Afirmaţiile preşedintelui Erdogan sunt inacceptabile. Excesele şi grosolănia nu sunt o metodă. Îi cerem lui Erdogan să schimbe cursul politicii sale deoarece este periculoasă din toate punctele de vedere. Nu intrăm în polemici inutile şi nu acceptăm insulte", a comentat preşedinţia franceză pentru AFP.

Preşedinţia franceză a remarcat, de asemenea,"declaraţiile foarte jignitoare din ultimele zile" ale preşedintelui turc,"în special apelul la boicotarea produselor franceze".

"De la ofensiva sa în Siria, Franţa nu a încetat să denunţe comportamentul preşedintelui Erdogan, iar ultimele săptămâni ne-au dat dreptate", notează aceasta.

Palatul Elysee a mai cerut Turciei să pună capăt "aventurilor sale periculoase" în Marea Mediterană şi în regiune şi a denunţat "comportamentul iresponsabil" al Ankarei în conflictul din Nagorno-Karabah.

"Care-i problema cu acest individ pe nume Macron?"

"Care-i problema cu acest individ pe nume Macron în ceea ce priveşte islamul şi musulmanii?", şi-a început discrusul Erdogan referitor a iniţiativele preşedintelui francez privind combaterea islamului radical, iniţiativă care ar urma să fie concretizată printr-un pachet de legi şi care a fost lansată înainte de asasinarea profesorului francez de la Paris, dar după un alt atac cu cuţitul care avusese loc în capitala Franţei.

Erdogan a adăugat: "Macron are nevoie de tratament mintal. Ce altceva poţi spune despre un şef de stat care nu înţelege libertatea religioasă şi care se comportă în acest fel faţă de milioane de oameni care trăiesc în ţara sa şi au altă credinţă?", a mai declarat Erdogan.

În noiembrie anul trecut, preşedintele Turciei a mai pus o dată sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Emmanuel Macron, în replică la declaraţiile preşedintelui francez despre "moartea cerebrală" a NATO, invitându-l pe acesta să "îşi examineze propria moarte cerebrală".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pai sa-si tina Erdogan musulmanii refugiati la el acasa iar francezii sa inceteze cu aceste caricaturi ridicole care nu au niciun sens!Asa se lupta impotriva radicalilor islamisti?Folosind caricaturi ale Profetului?

    1. libertatea de opinie e o caracteristica a democratiei si a lumii crestine.

      pumnul in gura e o caracteristica a lumii islamice.  

      gandeste si evalueaza diferentele  

    Macron a luat cea mai isteata decizie.

    Eleganta, la obiect, tacuta (in fata unei marlanii de tip turcesc) decizie...

    Bravo lui 

    1. La noi este invers poate invata si iohanis ceva

      nu exista nici o legatura intre domnul Presedinte si un asemenea tip de situatie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb