Madrid 2010: Finala UEFA Champions League valorează 351,5 milioane de euro

C.P.
Macroeconomie / 22 mai 2010

FC Bayern München sau FC Internazionale Milano au şansa să obţină 120 milioane de Euro dacă vor câştiga finala Champions League

Finala UEFA Champions League va găzdui, sâmbătă seara, confruntarea a două dintre cele mai mari cluburi sportive din lume pentru un premiu ce valorează peste 120 milioane de euro, conform unui studiu comandat de MasterCard. Studiul, realizat în numele sponsorului oficial al UEFA Champions League, arătă, totodată, că meciul valorează peste 351,5 milioane de euro.

Studiul MasterCard Heart of Sports Commerce a estimat creşteri la toate nivelele finalei UEFA Champions League 2010 în comparaţie cu finala de anul trecut, demonstrând că fotbalul, ca afacere, rămâne pe un trend ascendent pe tot continentul. Aceste creşteri sunt cu atât mai importante, cu cât niciunul dintre cluburile sportive din Anglia sau Spania, cunoscute drept cele mai puternice cluburi din fotbalul european, nu participă la finală, pentru prima dată ân cinci ani.

Studiul MasterCard, coordonat de profesorul Simon Chadwick, unul dintre cei mai importanţi experţi de business pe probleme de sport, estimează că Madrid, capitala Spaniei, va beneficia de un câştig de 50 milioane de euro, în timp ce, chiar şi clubul de fotbal învins va câştiga peste 70 milioane de euro din acest eveniment.

Profesorul Simion Chadwick, consilier MasterCard spune: "Valoarea finalei UEFA Champions League 2010 va depăşi toate recordurile înregistrate anterior, oferind astfel şansa FC Bayern München sau FC Internazionale Milano să obţină peste 120 milioane de euro dacă vor câştiga cea mai mare competiţie europeană. Este clar că fotbalul prosperă chiar dacă niciun club din Anglia sau Spania nu participă în finală, pentru prima dată în cinci ani. Finala din 2010 a UEFA Champions League va deveni un pionier în ceea ce priveşte impactul economic important."

Câştigul obţinut de către Madrid

Raportul MasterCard previzionează un câştig economic de 50 milioane de euro pentru capitala Spaniei, ca rezultat direct al faptului că e gazda finalei UEFA Champions League 2010. Această sumă include o creştere a cheltuielilor pe stadionul Santiago Bernabeu şi în restaurante, cluburi, magazine, hoteluri, principalele atracţiile ale oraşului şi casele de pariuri sportive. În plus, datorită moştenirii economice, capitala Spaniei va beneficia de creşterea turismului şi va avea şansa de a găzdui importante evenimente sportive în viitor.

Câştigul de 50 milioane de euro pentru Madrid eclipsează câştigul de 45 milioane de euro al Romei, care a găzduit evenimentul în 2009. Diferenţa se datorează şi reprogramării finalei UEFA Champions League din timpul săptămânii, sâmbăta, când oamenii pot călători mult mai uşor şi au mai mult timp pentru a se dedica sportului. Calificarea unor echipe care nu sunt din Spania sau Anglia a crescut incertitudinea rezultatului şi interesul pentru finală, astfel că peste 120.000 de persoane vor veni ân oraş pentru meci.

Impactul economic european

Economia europeană va avea parte de un câştig de 94 milioane de euro datorită finalei UEFA Champions League. Studiul MasterCard previzionează că fanii care vor cheltui sume semnificative pentru a traversa continentul ca să fie martori la spectacol, în special cei din Germania şi Italia, vor contribui semnificativ la această sumă. În plus, suporterii de fotbal din fiecare ţară europeană vor cheltui bani pe tricouri replică, mâncare şi băutură.

Datorită cercetărilor cu privire la impactul economic ale sezoanelor 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009 şi 2009-2010 ale UEFA Champions League şi UEFA European Championships, MasterCard este unul dintre furnizorii principali de previziuni în cadrul Heart of Sports Commerce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb