Madridul înregistrează pagube de 1,4 miliarde de eruo în urma ninsorilor de săptămâna trecută

A.P.
Internaţional / 15 ianuarie 2021

Madridul înregistrează pagube de 1,4 miliarde de eruo în urma ninsorilor de săptămâna trecută

Zăpezile nemaivăzute care au lovit săptămâna trecută capitala Spaniei au provocat pagube de aproape un miliard şi jumătate de euro, aşa că autorităţile madrilene vor ca oraşul să fie declarat zonă de dezastru natural, pentru a putea primi fonduri de urgenţă, potrivit News.

Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în capitala Madrid, potrivit primarului Jose Luis Martinez Almeida, informează joi DPA.

Cifra include pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capitală, a indicat edilul.

Madridul a continuat să lupte joi cu urmările ninsorilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, a relatat Europa Press.

Numeroase străzi sunt în continuare blocate, la cinci zile de la încetarea celei mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani. Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat. Până acum zăpadă a fost curăţată doar de pe 15% din străzile capitalei, în timp ce şcolile şi grădiniţele rămân închise până luni.

Furtuna de zăpadă care a lovit statul iberic a blocat sute de drumuri în întreaga ţară, iar echipele de intervenţie au ajuns abia acum la oamenii izolaţi din regiunea Madrid. Le-au adus cu elicopterul alimente, dar şi mâncare pentru animalele lor înfometate după ce au rămas captive în nămeţi.

Temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou miercuri noaptea până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi întrucâtva mai blânde, notează Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb